Terug naar Nieuws

Onderzoek naar manieren om gas te besparen: helpt u ons mee?

Gepubliceerd op:
Onderzoek naar manieren om gas te besparen: helpt u ons mee?

Wilt u ons meehelpen om een beeld te krijgen van de woningen in Nieuwolda en Wagenborgen? Neem dan contact met ons op. Als dank voor uw deelname doen wij natuurlijk ook iets terug.

Gas besparen

Naast overstappen op groen gas, kijken we bij Nieuwborgen.net ook naar mogelijkheden om gas te besparen. Om te bepalen wat daarvoor nodig is, hebben we eerst een goed beeld nodig van de woningen. Daarom willen we van de meest voorkomende typen woningen een ‘technische inventarisatie’ maken. De onderzochte woningen kunnen we dan als voorbeeld gebruiken voor andere woningen van hetzelfde type.

Wat houdt de technische inventarisatie in?

De inventarisatie wordt gedaan door Remko Visser. Hij werkt voor het bedrijf KAW uit Groningen. Hij stelt u in een telefoongesprek verschillende vragen over uw woning en uw woonplezier. Hij hoort graag van u hoe u uw woning en woonsituatie ervaart. Ook is hij benieuwd of de woning nog aan uw wensen voldoet. Daarnaast stelt hij u een aantal technische vragen over uw woning, bijvoorbeeld over de isolatie en het energieverbruik. Het telefoongesprek duurt ongeveer een half uur. Mogelijk volgt daarop nog een extra telefoongesprek om met u door te praten over isolatie en energiebesparing.

Oproep

In eerste instantie wilden wij zelf bewoners benaderen voor dit onderzoek. Maar omdat u door het coronavirus misschien wel wat anders aan uw hoofd heeft, willen we u niet lastigvallen met onze vragen. Daarom roepen we inwoners uit Nieuwolda en Wagenborgen die wel mee willen doen aan ons onderzoek op om contact met ons op te nemen.

Bedankje voor de medewerking

Natuurlijk mag u van ons ook iets terugverwachten. Als dank voor uw medewerking kunt u daarvoor kiezen uit drie mogelijkheden:

  • een energiebesparings-advies: zodra dit weer mogelijk is, komt een adviseur bij u thuis. Samen met u kijkt hij welke snelle en eenvoudige maatregelen u kunt nemen om direct gas te besparen.
  • cv-installatie verbeteren: een installateur stelt uw cv-installatie zo in dat deze zo zuinig mogelijk met gas omgaat. Hiervoor is het wel nodig dat het weer wat kouder is. Dat kan dus pas weer in de herfst (mits een huisbezoek dan weer mag).
  • opname warmtebeeldcamera: hiermee maken we een ‘foto’ van uw woning. Op de foto is te zien waar uw huis de warmte goed vasthoudt is en waar nog warmte uit uw woning ‘lekt’. Zo weet u welke delen van uw huis nog niet goed geïsoleerd zijn. Ook dit kan pas weer in de herfst, wanneer het weer wat kouder is.

Neem contact op

Wilt u aan ons onderzoek meewerken? Neemt u dan contact op. Bel ons op 06 - 21 92 24 27 of stuur een e-mail naar info@nieuwborgen.net met als onderwerp ‘technische inventarisatie’.

Hoe gaan we de bijdrage van de Rijksoverheid gebruiken?

Hoe gaan we de bijdrage van de Rijksoverheid gebruiken?

Bij Nieuwborgen.net willen we gas besparen door huizen en panden te isoleren. Daarnaast willen we overstappen van aardgas op groen gas. Nieuwborgen.net heeft hiervoor een eenmalige Rijksbijdrage van ruim 4,7 miljoen euro gekregen. We hebben nog niets van deze bijdrage uitgegeven. De kosten voor het maken van de plannen hebben we tot nu toe uit andere potjes betaald. We krijgen veel vragen hoe we de Rijksbijdrage dan wel gaan gebruiken. In dit artikel leggen we dit uit.
 
Webinar ‘Wat is groen gas?’ nu terug te kijken

Webinar ‘Wat is groen gas?’ nu terug te kijken

Samen overstappen op groen gas in Nieuwolda en Wagenborgen. Dat is een van de doelen van het project Nieuwborgen.net. Maar wat is dat dan, groen gas? Om dat uit te leggen heeft Nieuwborgen.net op 17 september een webinar uitgezonden. Dit webinar kunt u nu op ieder gewenst moment terugkijken.