Ons team

Koos Flikkema

Ik ben Koos Flikkema, office manager bij Nieuwborgen.net.

Gea Huisman

Mijn naam is Gea Huisman-Bodde en ik ben administratief medewerker bij Nieuwborgen.net.

Abel Vos

Mijn naam is Abel Vos en kom uit Nieuwolda. Ik ben taakgroepleider van de taakgroep woning en energie binnen het project nieuwborgen.net.

Eelke Ploeg

Ik ben Eelke Ploeg en Huisadviseur bij Nieuwborgen.net.

Margriet Deddens

Ik ben Margriet Deddens, huisadviseur bij Nieuwborgen.net.

Annegreet Blanken

Ik ben Annegreet Blanken, taakgroepleider van de Taakgroep Communicatie en Draagvlak.

Martine Niezink

Ik ben Martine Niezink en ik voer een aantal deelprojecten binnen Nieuwborgen.net uit. Zo hou ik mij onder meer bezig met de activiteiten van Nieuwborgen.net voor huurders.

Ons team

Gert Jan van ’t Land

Mijn naam is Gert Jan van ’t Land. Ik werk bij de gemeente Oldambt en ben programmamanager van Nieuwborgen.net.

Ons team

Koplopers

Als inwoners uit Nieuwolda en Wagenborgen denken we met Nieuwborgen.net mee over alle plannen en de uitvoering ervan.

Koos Flikkema

Ik ben Koos Flikkema, office manager bij Nieuwborgen.net. Ik hou me bezig met de organisaties van acties, verslaglegging van bijeenkomsten, ik hou de administratie bij en ik ben het eerste aanspreekpunt voor inwoners die ons bellen.

Ik vind groen gas een prachtige mogelijkheid voor beide dorpen om van het aardgas af te komen. Ik denk dat het door dit project financieel haalbaar wordt. We lossen zo ook meteen het probleem van mestoverschot op.

Het allerleukste vind ik dat het subsidiegeld ook daadwerkelijk voor de inwoners is en niet opgaat aan managementkosten en adviseurs. De inwoners zitten aan het stuur: ze zitten in verschillende taakgroepen, bewonersoverleg die om de week samenkomen en dat er naar geluisterd en naar gehandeld wordt. Als grote uitdaging zie ik dat alle woningen in de beide dorpen geïsoleerd worden, zodat het verbruik van gas ook nog eens drastisch naar beneden gaat.

Ik hou van gezelligheid met een hapje en drankje, of koffie met heerlijk gebak. Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken!

koos.flikkema@nieuwborgen.net

Gea Huisman

Mijn naam is Gea Huisman-Bodde en ik ben administratief medewerker bij Nieuwborgen.net. Dat betekent dat ik van alles doe, van administratieve werkzaamheden tot bordjes plaatsen bij verkennerswoningen. En ik heb veel contact met inwoners, nu meestal nog via de telefoon.

Nu ik bij Nieuwborgen.net werk kijk ik toch wel heel anders tegen energie besparen aan. Ik was daar eerst niet zo mee bezig, maar nu zijn we al druk bezig om offertes binnen te halen om de nodige maatregelen te treffen.

Het leukste aan dit project vind ik om de mensen enthousiast te maken. Ik merk dat ik in mijn vrije tijd ook al bezig ben om mensen te informeren over Nieuwborgen.net. Natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Ik denk dat de grootste uitdaging is om zoveel mogelijk mensen warm te maken om te gaan verduurzamen.

Iets over mezelf? Ik ben een fervent klaverjasser. Voor een potje klaverjassen kun je me ’s nachts altijd wakker maken!

gea.huisman@nieuwborgen.net

Abel Vos

Mijn naam is Abel Vos en ik kom uit Nieuwolda. Ik ben taakgroepleider van de taakgroep ‘woning en energie’ binnen het project Nieuwborgen.net. Ik houd me bezig met het opzetten en invullen van de nieuwe Padwiezer en het ‘wat-is-wijs advies’. Daarnaast zorgen Koos Flikkema en ik ervoor dat het aanvragen van de producten zo makkelijk mogelijk gaat voor de bewoners. Daarnaast ben ik ook nog huisadviseur.

Wat ik heb met groen gas? Nou, ik ben sinds 2 jaar helemaal van het gas af. En dat terwijl mijn huis nog net zo comfortabel is als daarvoor. Dit gun ik andere mensen ook.
Ik vind dit project zo leuk omdat we het samen met de bewoners proberen te doen. Alle ideeën die er zijn, leggen we voor aan de Koplopers. Zij geven ons waardevolle opmerkingen. Met hun inbreng kunnen we het maximale bereiken voor de bewoners.

De grootste uitdaging vind ik ervoor zorgen dat iedereen mee doet en dat iedereen de kans krijgt om zijn huis te verduurzamen. Ook de mensen met een kleinere portemonnee en de mensen die denken dat er in hun huis niet zo veel mogelijk is.

abel.vos@nieuwborgen.net

Eelke Ploeg

Ik ben Eelke Ploeg en sinds een aantal jaren jaar actief als energieadviseur.

Als adviseur hou ik me bezig met het adviseren van woningeigenaren om binnen hun mogelijkheden plannen te maken om gas te besparen en het liefst helemaal geen gas te gebruiken. Gelukkig kan dit eigenlijk altijd uit voor de woningeigenaar. Er is vaak zelfs een goed financieel rendement bij woningen van meer dan 100 jaar oud.

Het is erg leuk om mensen te begeleiden en mee te denken in de route naar een aardgasvrije woning. Je woning wordt dan comfortabeler en natuurlijk energiezuiniger terwijl je maandlasten voor energie enorm omlaag kunnen.

Inmiddels heb ik honderden woningeigenaren geholpen. Binnen het project Nieuwborgen.net ben ik een van de Huisadviseurs.

eelke.ploeg@nieuwborgen.net

Margriet Deddens

Ik ben Margriet Deddens, huisadviseur bij Nieuwborgen.net. Samen met mijn collega adviseurs ga ik bij bewoners langs om hen persoonlijk advies te geven over verduurzamingsmogelijkheden in hun woning. Het leukste aan dit project vind ik dat we via dit advies bewoners echt verder kunnen helpen, en hen in de wereld van verduurzamen toch wat zekerheid kunnen bieden met betrekking tot hun investeringen. De grootste uitdaging zie ik in het bereiken van alle inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen, om zo het maximale uit het verduurzamen van beide dorpen en deze regeling te halen.

Wat ik heb met groen gas? Ik ben bij meerdere verduurzamingsprojecten betrokken, veelal bij woningen die in het verstevigingstraject zitten. Veel van deze bewoners zullen kunnen beamen dat dit als zeer stressvol en slopend wordt ervaren. Groen gas kan een perspectief bieden om van het aardgas af te komen en daarmee wordt hopelijk het woonplezier van de bewoners in de provincie weer vergroot.

Iets over mezelf. Ik mag graag een potje tennissen op amateurniveau, maar maak me daar alsjeblieft ’s nachts niet wakker voor.

margriet.deddens@nieuwborgen.net

Annegreet Blanken

Ik ben Annegreet Blanken, ik ga samen met een aantal enthousiaste collega’s over de communicatie van Nieuwborgen.net.

Naast het maken van allerlei informatiemateriaal, willen wij vooral contact leggen en onderhouden met de inwoners van beide dorpen. Dat doen we zodat iedereen weet waar we mee bezig zijn en weet dat men mee kan doen. We willen het mensen zo makkelijk mogelijk maken om gas te besparen. Daarnaast willen we er ook voor zorgen dat we dat doen waar behoefte aan is. Daarvoor hebben we bijvoorbeeld regelmatig contact met een groep inwoners, de Koplopers, die met ons meedenkt. Iedere inwoner van Nieuwolda of Wagenborgen kan zich bij de Koplopers aansluiten.  

Wat ik met groen gas heb? Ik heb jaren in Middelstum gewoond. Ik woonde er ook tijdens de Huizingebeving, zo’n kilometer verderop. We hadden al heel wat bevingen gehad, maar deze was echt niet leuk meer. Ik zie groen gas als een van de wegen om van het aardgas af te komen. Om zo Groningers en anderen in de wereld deze ellende te besparen. En het helpt ook tegen de klimaatverandering. Daarom werk ik graag mee in dit project.

Het leukste aan dit project vind ik het contact met de inwoners en met het hele team. Daarnaast hebben we met elkaar afgesproken dat we open en eerlijk zijn. Dat past heel goed met hoe ik met mensen wil omgaan. 

De grootste uitdaging voor het project was en is voor mij corona. We hebben echt contact met inwoners nodig. Zonder dat contact is het een stuk moeilijker om te weten wat je aan elkaar hebt, wat inwoners van ons kunnen verwachten. Daarvoor moet je elkaar echt in de ogen kunnen kijken. Corona heeft er voor gezorgd dat dat lange tijd niet mogelijk was. Ik hoop dat er nu langzamerhand meer mogelijkheden komen. 

Een weetje over mij? Ik ben een stiekeme ‘nerd’. Dus als er belangrijk wetenschappelijk nieuws is, mag je mij daarvoor wakker maken.

annegreet.blanken@nieuwborgen.net

Martine Niezink

Ik ben Martine Niezink en ik voer een aantal deelprojecten binnen Nieuwborgen.net uit. Dat betekent dat ik voor die deelprojecten verantwoordelijk ben en let op de voortgang, de kwaliteit, het geld en de risico’s. Zo hou ik mij onder meer bezig met de activiteiten van Nieuwborgen.net voor huurders.

Verbindingen leggen tussen mensen en projecten geeft mij energie. Hierbij vind ik het belangrijk dat we concrete stappen zetten om van het aardgas af te stappen. In dit project zie ik beide terug.

Om te voorkomen dat het klimaat sterk verandert, moeten we met elkaar stappen nemen. En de energiecrisis maakt dit niet minder belangrijk. Dat moeten we samen doen met als doel: een schone en betaalbare energievoorziening.

martine.niezink@nieuwborgen.net

Gert Jan van ’t Land

Mijn naam is Gert Jan van ’t Land. Ik werk bij de gemeente Oldambt en ben programmamanager van Nieuwborgen.net. Dat betekent dat ik samenwerk met inwoners, organisaties en andere betrokkenen om het project op koers te houden.

Groen gas en energie besparen, wat ik daarmee heb? Om met TikTok Tammo te spreken: het is beter voor Groningen, beter voor het milieu én beter voor de portemonnee mien jong. En zal ik vertellen wat ik het leukste aan het project vind? Dat is dat inwoners en overheden samenwerken aan een energiezuinige toekomst voor de dorpen. Dat geeft nieuwe kansen op een mooie toekomst. De interesse en soms ook het enthousiasme van iedereen die in Nieuwborgen.net meewerkt en die over Nieuwborgen.net meepraat vind ik echt enorm leuk en inspirerend.

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Ik denk dat de grootste uitdaging is om iedereen te bereiken voor wie Nieuwborgen.net iets te bieden heeft. Iedereen heeft veel aan z’n hoofd en de verduurzaming kan soms best ingewikkeld zijn: je moet informatie krijgen en verwerken en een plan maken, bekijken welke voordelen het oplevert. Gelukkig kan de organisatie van Nieuwborgen.net goed helpen om dat in beeld te krijgen. Maar om die stap te zetten om je er in te verdiepen: dat kost wel tijd en energie!

En dan nog iets over mezelf: je kunt me ’s nachts wakker maken voor het nieuwste rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving over duurzame energie. Onder voorwaarde dat het wordt geserveerd met een eierbal.

gertjan.vantland@nieuwborgen.net

Koplopers

Je zou denken: de Koploper gaat voor de muziek uit……

In werkelijkheid is de Koploper een volger.

Hij/zij volgt namelijk de vergaderingen van Nieuwborgen.net. Daar krijg een Koploper alle gelegenheid om zijn/haar mening te geven over de onderwerpen op de agenda. Deze vergaderingen, meestal 1 x per maand, duren gemiddeld 90 minuten. En ze worden (wanneer dat kan) hybride gehouden: men kan aanwezig zijn in de zaal of via zoom ook vanuit huis de vergadering volgen en meepraten.

Het blijft niet bij praten over zaken. Het meebeslissen door Koplopers is een onderdeel van de besluitvorming van Nieuwborgen.net. Zo zijn de Koplopers betrokken geweest bij de eerste Padwiezer. Na het testen hiervan is een tweede Padwiezer tot stand gekomen, uiteraard opnieuw met inspraak van de Koplopers.

Het is fijn als de groep Koplopers wat uitgebreid wordt. Uw kennis en kunde kunnen we in beide dorpen, Nieuwolda en Wagenborgen, goed gebruiken.

Bekijk hieronder hoe u zich kunt aanmelden. U bent alvast van harte welkom op de volgende vergadering!

Gerrit Wolters, Koploper/volger

Ook Koploper worden?
U kunt zich opgeven als Koploper door een e-mail met uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer te sturen naar info@nieuwborgen.net. U kunt ook bellen naar 06 – 21 92 24 27.

info@nieuwborgen.net