Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

februari 09, 2024

Vanaf maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari kunnen inwoners van Nieuwolda hulp krijgen om energie te besparen. Het project Oldambt Verwarmt bezoekt in die periode het dorp. Tijdens deze Waarmteweek kunt u te weten komen welke mogelijkheden u heeft om energie te besparen.

Huishoudens zijn een steeds groter deel van hun inkomen kwijt aan energie. Energie besparen is hiervoor een oplossing. Er zijn heel veel mogelijkheden om dat te doen. Zoveel zelfs, dat velen het overzicht kwijt zijn. Het project Oldambt Verwarmt helpt de bomen door het bos te zien.

In het verleden konden inwoners van Nieuwolda voor advies bij Nieuwborgen.net aankloppen. Zij kunnen daarvoor vanaf nu bij Oldambt Verwarmt terecht, bijvoorbeeld tijdens de Waarmteweek. De andere activiteiten van Nieuwborgen.net gaan gewoon door.

Tijdens de Waarmteweek in Nieuwolda organiseert Oldambt Verwarmt verschillende activiteiten.

Waarmtemarkt
De aftrap van de Waarmteweek is de Waarmtemarkt op maandagavond 12 februari van 18:30 tot 20:30 uur in ´t Trefpunt in Nieuwolda (Hoofdstraat 60). U kunt er verschillende kraampjes bezoeken waarin u advies op maat en antwoord op uw vragen kunt krijgen. Er is een hapje en een drankje en er is voor iedere bezoeker een kadootje om mee naar huis te nemen! Tijdens de Waarmtemarkt draagt Nieuwborgen.net voor het geven van advies het stokje symbolisch over aan Oldambt Verwarmt.

Waarmtebus
Lukt het niet om naar de Waarmtemarkt te komen? De Waarmtebus doet tijdens de Waarmteweken verschillende haltes aan. In de bus kunt u advies op maat krijgen over de verschillende mogelijkheden om energie te besparen. De Waarmtebus vindt u bij de volgende haltes:

  • maandag 12 februari: halte op de kruising van de Prunuslaan en de Meidoornstraat van 11:00 tot 16:00 uur;
  • dinsdag 13 februari: halte op de kruising van de Esdoornstraat en de Elzenstraat van 11:00 tot 16:00 uur.

Klusdag: woensdag 14 februari
Ook organiseert Oldambt Verwarmt op woensdag 14 februari een klusdag. Tijdens de klusdag helpen zij zoveel mogelijk mensen met gratis kleine maatregelen, zoals het plaatsen van tochtstrips en radiatorfolie. Huishoudens in een aantal straten kunnen zich hiervoor van tevoren aanmelden. Zij hebben hierover apart bericht ontvangen. Andere huishoudens kunnen hiervoor de klusbus op een ander moment aanvragen via www.jouwbespaarcoach.com/klusbus.

 

Vrijwilligers gezocht
Om zoveel mogelijk mensen te helpen met kleine maatregelen, is Oldambt Verwarmt op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers helpen mee met het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen. Zij krijgen hierover van tevoren instructie. De stichting Present organiseert deze klusdag. Wilt u een steentje bijdragen als klusser en zo plaatsgenoten helpen met energie besparen? Dan kunt u zich online aanmelden via www.gemeente-oldambt.nl/oldambt-verwarmt.

 

Over Oldambt Verwarmt
In het project Oldambt Verwarmt werken de gemeente Oldambt, het Regionaal Energieloket, de woningbouwverenigingen Acantus en Groninger Huis en jouwbespaarcoach.com samen om inwoners van de gemeente Oldambt te helpen met het besparen van energie. Kijk op www.gemeente-oldambt.nl/oldambt-verwarmt voor meer informatie.

Klimaatburgemeester Abel Vos voor de Waarmtebus

Gerelateerde berichten

Hoe staat het ervoor met de biovergister?

Hoe staat het ervoor met de biovergister?

Bij de biovergister van Deeterink wordt hard gewerkt om groen gas te gaan maken in plaats van groene stroom. Het is een tijdje stil geweest als het gaat over groen gas, maar achter de schermen gebeurt er veel. Hieronder leest u wat de huidige situatie is. Naast gas...

Lees meer