Niet-woningen

LET OP: het subsidieplafond is bereikt!

Het is niet meer mogelijk om een aanvraag voor een vergoeding te doen.

U kunt nog steeds bij onze terecht voor een Wat-is-Wijs+ Advies. Wanneer u een Wat-is-Wijs+ Advies aanvraagt, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Vergoeding voor gas besparen in niet-woningen

Niet-woningen zijn gebouwen die niet als woning worden gebruikt*. Denk bijvoorbeeld aan dorpshuizen, winkels en kinderdagverblijven. Eigenaren van deze gebouwen kunnen via Nieuwborgen.net ook een vergoeding krijgen voor gasbesparende maatregelen. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het gasverbruik. Het gasverbruik voor productieprocessen wordt daarbij niet meegenomen.

* Bij een dubbele bestemming kan de subsidie alleen aangevraagd worden voor het woongedeelte.

Wat-is-Wijs+ Advies

Weet u niet welke maatregelen voor uw pand het beste zijn? Dan is het verstandig eerst een gratis Wat-is-Wijs+ Advies aan te vragen. Een huisadviseur van Nieuwborgen.net geeft u dan bouwkundig advies. Daarbij krijgt u ook een berekening van de kosten. En een overzicht van de terugverdientijden van de voorgestelde maatregelen. De huisadviseur geeft ook aan wat de vergoeding van Nieuwborgen.net kan zijn. Hij of zij geeft u tot slot informatie over welke andere subsidie- en financieringsmogelijkheden er zijn.

Vergoeding van Nieuwborgen.net

Weet u welke maatregelen u wilt nemen, dan kunt u een vergoeding aanvragen bij Nieuwborgen.net. Nieuwborgen.net vergoedt de helft van de kosten van gasbesparende maatregelen tot een maximum bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van het jaarlijkse gasverbruik voor de verwarmde verblijfsruimten. Het gasverbruik voor onverwarmde ruimten en productieprocessen telt daarvoor niet mee. In onderstaande tabel kunt u zien hoe hoog uw maximale vergoeding kan zijn.

Maximale vergoeding van Nieuwborgen.net voor gasbesparende maatregelen in niet-woningen

 

Uw jaarlijks gasverbruik voor de verwarmde verblijfsruimten in uw niet-woning Vergoeding door Nieuwborgen.net Maximale vergoeding van Nieuwborgen.net
Lager dan 2.000 m3 50% van de kosten Tot 5.000 euro
Tussen 2.000 en 4.000 m3 50% van de kosten Tot 10.000 euro
Tussen 4.000 en 6.000 m3 50% van de kosten Tot 15.000 euro
Tussen 6.000 en 8.000 m3 50% van de kosten Tot 20.000 euro
Hoger dan 8.000 m3 50% van de kosten Tot 25.000 euro

Ons Advies

  • Neem contact met ons op over het aanvragen van uw vergoeding
  • Vraag een Wat-is-Wijs + Advies aan via ‘Mijn Padwiezer