Padwiezer

Gas en geld besparen met de Padwiezer van Nieuwborgen.net

Nieuwborgen.net wil u helpen gas te besparen voor een Waarm & Zuneg thoes. Want dat is beter voor Groningen, voor het klimaat en voor de portemonnee. Daarvoor is de Padwiezer gemaakt. In deze Padwiezer staan paden met verschillende mogelijkheden om gas te besparen en advies te krijgen. En het mooie is: u krijgt hiervoor van Nieuwborgen.net een flinke bijdrage.

Eenvoudige maatregelen Padwiezer

De eerste twee paden van de Padwiezer, Verken en Start, zijn nu voor alle woonadressen van Nieuwolda en Wagenborgen beschikbaar. Hierin staan eenvoudige mogelijkheden om gas en geld te besparen. Woningeigenaren kunnen in het eerste pad ook advies inwinnen. De laatste twee paden gaan we eerst uitproberen bij dertig woningen. In deze paden maken we grotere aanpassingen mogelijk om gas te besparen.

Voor de mogelijkheden in de eerste twee paden van de Padwiezer stelt Nieuwborgen.net een bijdrage beschikbaar van € 495 voor huurwoningen en € 1.845 voor ieder ander woonadres. Welke maatregelen u neemt, bepaalt u zelf. U kiest uw eigen pad om gas te besparen. Kiest u een maatregel, dan krijgt u van Nieuwborgen.net daarvoor een vergoeding.

Uw vergoeding en totale bijdrage

U kunt de vergoeding per onderdeel van de Padwiezer aanvragen via een speciale webomgeving. Deze vergoeding gaat vervolgens af van de totale bijdrage die voor uw woonadres vanuit Nieuwborgen.net beschikbaar is voor de paden Verken en Start. Het systeem houdt dit automatisch voor u bij. U kunt onderdelen kiezen tot de totale bijdrage is bereikt.

Aanvragen

Wilt u een vergoeding aanvragen? Via onderstaande knop gaat u naar de speciale webomgeving.

VERGOEDING PADWIEZER aanvragen

Let op! Voordat u een aanvraag kunt indienen

In de meeste gevallen bepaalt u zelf wie de werkzaamheden uitvoert. Om de vergoeding te ontvangen, vragen wij u wel om te bewijzen dat de werkzaamheden ook echt uitgevoerd worden. Dat betekent dat u voor een aantal onderdelen eerst zelf actie moet ondernemen.

  • Gratis onderdelen: Een aantal onderdelen is gratis. Deze regelen wij voor u. Hiervoor is geen bewijs nodig. U kunt deze direct aanvragen.
  • Aan te schaffen onderdelen: Buisisolatie of Radiatorventilatoren schaft u eerst zelf aan bij een (web)winkel van uw keuze. De aankoopbon kunt u dan als bewijsdocument uploaden. Weet u niet waar u dit kunt kopen, neem dan contact met ons op.
  • Uit te voeren werkzaamheden: Voor de overige onderdelen mag u zelf een adviseur of bedrijf kiezen die de werkzaamheden voor u uitvoert. Deze partij moet wel aangesloten zijn bij een brancheorganisatie of een erkend kwaliteitskeurmerk (ook lokale bedrijven waarbij dit niet het geval is, kunnen meedoen wanneer zij kunnen laten zien dat zij voldoende kwaliteit bieden). Wij vragen u dan om een getekende offerte of een getekend contract te uploaden als bewijs. In deze offerte / dit contract moeten zowel uw naam en adresgegevens als die van de aanbieder staan.
  • Contact: Heeft u geen eigen adviseur, installatiebedrijf of bouwbedrijf die de werkzaamheden voor u uit kan voeren? U kunt ons ook vragen om u in contact te brengen met een partij die dit voor u doet.

In onderstaande uitlegvideo ziet hoe hoe het aanvragen precies werkt. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen of vragen over de Padwiezer? Of bent u uw Padwiezercode kwijt? Bel dan naar 06 - 21 92 24 27 of stuur een e-mail naar info@nieuwborgen.net

Hoe werkt het?

  • Registreren: Rechts bovenin de webomgeving kunt u zich registreren met behulp van uw Padwiezercode die u per post van ons heeft ontvangen. Wij vragen u daarbij om uw eigen wachtwoord aan te maken. Met dit wachtwoord kunt u later weer inloggen om uw aanvragen te bekijken en af te ronden.
  • Keuze maken: Nadat u zich heeft geregistreerd, kunt u uw keuze maken voor een of meerdere onderdelen in zowel het pad Verken als in het pad Start. Sommige onderdelen kunt u ook meerdere keren kiezen. U bepaalt zelf welke onderdelen u kiest. U kunt een vergoeding voor meerdere onderdelen in één aanvraag indienen. U kunt ook meerdere keren een aanvraag indienen. Wilt u uw aanvraag nog niet indienen, dan kunt u ook op ‘Opslaan' klikken om uw aanvraag te bewaren.
  • Aanvragen: Nadat u uw keuze heeft gemaakt klikt u op ‘Mijn aanvraag’ en daarna onderin op ‘Aanvragen’. Bij sommige onderdelen moet u nu het bewijsdocument uploaden (een aankoopbon of getekende offerte/contract). Dat doet u door op ‘Upload documenten’ te klikken, het document op uw computer aan te klikken en op Openen te klikken. Heeft u geen eigen adviseur, installateur of bouwbedrijf die de werkzaamheden voor u kan uitvoeren? Dan vinkt u dat hier aan in plaats van het bewijsdocument.
  • Indienen: Nadat u alle benodigde bewijsdocumenten hebt geüpload, kunt u uw aanvraag indienen. Als uw aanvraag is goedgekeurd, dan ontvangt u de vergoeding op uw rekening. Deze vergoeding gaat dan af van de totale bijdrage die voor uw woonadres beschikbaar is.

Subsidieregeling en verbeteringen doorgeven

Alle regels die bij het aanvragen gelden staan in de Subsidieregeling ‘Waarm en Zuneg Thoes’ gemeente Oldambt 2020 (met deze link downloadt u direct het pdf- bestand). Deze padwiezer loopt eerst tot en met juni 2021. Op basis van de ervaringen in het eerste half jaar van 2021 bekijken we hoe we de padwiezer kunnen verbeteren en aanpassen. U kunt uw gewenste verbeteringen doorgeven via onderstaande knop.

Verbeteringen Padwiezer doorgeven