Padwiezer

LET OP: een aanvraag doen is niet meer mogelijk

Het is niet meer mogelijk om een aanvraag voor een vergoeding te doen.

U kunt nog steeds bij onze terecht voor een Wat-is-Wijs+ Advies. Wanneer u een Wat-is-Wijs+ Advies aanvraagt, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

De stappen om gas & geld te besparen

In de Padwiezer staan stappen die u als huiseigenaar kunt zetten om gas te besparen. Volgens de regeling vergoedde Nieuwborgen.net de helft van de kosten tot 5.000 euro. Het plafond van deze regeling is inmiddels bereikt.

Vanaf 15 september 2021 tot en met 14 september 2022 kon u als huiseigenaar ook een vergoeding krijgen voor grotere maatregelen. Inmiddels is deze regeling afgelopen en is het plafond bereikt. Het is mogelijk dat er in de toekomst extra geld beschikbaar komt. U kunt het aan ons doorgeven als u hierin interesse heeft. En u kunt nog steeds gratis advies krijgen. Hoe? Volg de stappen hieronder.

Stap 1. Maak uw keuze

Ik doe het samen met Nieuwborgen.net

Ik ontdek graag samen met Nieuwborgen.net wat ik kan doen om gas te besparen. Ik wil daarvoor graag een afspraak maken voor een ‘Wat-is-Wijs+ Advies.’

Ik doe het zelf

 Ik weet al hoe ik in mijn woning het beste gas kan besparen of zoek het liever zelf uit. Ik ga direct naar stap 2. Ik weet dat de regeling inmiddels gesloten is, maar ik laat aan Nieuwborgen.net weten dat ik interesse heb in een vergoeding voor het geval er extra geld beschikbaar komt.

Stap 2. Vraag vergoeding aan via Mijn Padwiezer

Weet u welke maatregelen u wilt nemen om gas te besparen? Ga dan direct naar de Padwiezer toe om de vergoeding aan te vragen. De regeling is inmiddels gesloten, maar u kunt nog steeds aan ons doorgeven dat u interesse heeft voor het geval er extra geld beschikbaar komt.

U kunt maatregelen kiezen in de volgende drie paden:

  • Bespaar: kleine maatregelen, zoals tochtstrips of een slimme thermostaat.
  • Isoleer: isoleer uw dak, wanden of vloer of vervang uw glas door minimaal HR++ glas
  • Verwarm: heeft u uw woning al goed geïsoleerd? Dan is de volgende stap om uw woning of water te verwarmen zonder aardgas. Of om te koken zonder aardgas. Denk bijvoorbeeld aan een (hybride) warmtepomp, een zonneboiler of inductie kookplaat.

Bespaartips

Door kleine aanpassingen te doen, kunt u ook gas besparen. We hebben daarvoor een lijst met verschillende tips voor u opgesteld. U vindt alle tips door hieronder op de knop Bespaartips te klikken.

Toelichting op de Padwiezer 2.0

In de Padwiezer staan de stappen die u kunt zetten om gas & geld te besparen. U kunt samen met ons de mogelijkheden ontdekken of uw eigen stappen bepalen. Alle stappen zijn vrijwillig. De regeling liep van 15 september 2021 tot 14 september 2022. Het plafond van de regeling werd op 14 augustus bereikt. Inmiddels is deze regeling dus gesloten. U kunt nog aan ons laten weten dat u interesse heeft voor het geval er extra geld beschikbaar komt.

  • U kon vanaf 15 september 2021 een vergoeding aanvragen. De vergoeding geldt voor maatregelen die na 24 januari 2021 zijn of worden uitgevoerd. De regeling liep tot 14 september 2022. Het plafond van de regeling is al eerder bereikt, namelijk op 14 augustus 2022.
  • U kunt uw interesse laten weten via Mijn Padwiezer. Gebruik hiervoor uw persoonlijke Padwiezercode.
    De code staat in de brief die u van ons heeft ontvangen. Hulp nodig? Bel of mail ons.
  • Hierbij moet u de begroting uit een ‘Wat-is-Wijs+ Advies’, een getekende offerte of kassabon aan ons doorgeven.

 

Veelgestelde vragen

• Ik heb al eerder ingelogd in de Padwiezer. Hoe moet ik nu inloggen?
U kunt dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken.

• Ik heb nog geen Bespaartas aangevraagd. Kan dat nog?
Ja, dat is vanaf 15 september 2021 weer mogelijk via Mijn Bespaartas.

• Ik heb eerder al een vergoeding gekregen en dat was minder dan ik nu zou krijgen. Wat nu?
U krijgt het verschil overgemaakt.

• Krijg ik ook een vergoeding als mijn pand geen woonbestemming heeft of als ik huur of verhuur?
Dat hangt van de situatie af. Neem hierover contact met ons op.

Komt u geld tekort?

Heeft u geld nodig voor het nemen van maatregelen om gas te besparen? Naast ‘eigen geld’ zijn er ook
leningen mogelijk met lage rentes. Voor iedereen, dus ook voor mensen die al ouder zijn of weinig inkomen hebben. Via Nieuwborgen.net kunt u gratis onafhankelijk financieel advies krijgen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Waarom een nieuwe Padwiezer?

In januari heeft u van ons de eerste Padwiezer ontvangen. We hebben de grotere maatregelen vervolgens getest bij de Verkennerswoningen. De Padwiezer is daarna op een aantal punten verbeterd.

Waarom gas besparen?

Gebruikt u minder gas, dan daalt uw energierekening. Uw huis wordt door isolatie vaak ook comfortabeler: warmer in de winter en koeler in de zomer. Voor het gas dat u dan nog nodig heeft, kunt u straks overstappen op groen gas. Gas besparen is helemaal vrijwillig. Net als overstappen op groen gas.

Subsidieregeling

De vergoeding die u kon ontvangen staat beschreven in de Subsidieregeling. De regeling is inmiddels gesloten.

Neem contact met mij op om een afspraak te maken

Contactformulier

Privacyverklaring

3 + 15 =

*Wij verwijzen u ook naar onze privacyverklaring. In deze privacyverklaring vindt u alle informatie over het gebruik van uw gegevens voor doeleinden van het project Nieuwborgen.net.