Huurders

Als huurder gas besparen

Huurt u een woning in Nieuwolda of Wagenborgen? Dan kunt u gas én dus geld besparen in uw woning. We zetten de mogelijkheden vanuit Nieuwborgen.net hieronder voor u op een rij.

Verbeteringen voor huurders Groninger Huis

LET OP: Vanaf 1 januari 2024 is het niet meer mogelijk om deze verbeteringen aan te vragen.

Huurt u een woning van Groninger Huis in Nieuwolda of Wagenborgen? Dan kon u tot en met december 2023 zelf een aantal verbeteringen aanvragen bij Nieuwborgen.net:

  • overstappen op inductie koken;
  • watertemperatuur van uw cv-ketel verlagen;
  • beter afstellen van uw cv-systeem;
  • aanbrengen van een klokthermostaat;
  • gaten en kieren dichten door het TochtTeam.

U leest hierover meer door hieronder op de knop ‘Padwiezer huurders’ te klikken.

Doet u mee aan de WaterstofWijk Wagenborgen? De meeste van deze verbeteringen worden dan vanuit dat project al uitgevoerd en kunt u bij ons niet meer aanvragen. U kunt nog wel gebruik maken van het TochtTeam.

Grotere maatregelen om gas te besparen

Woonstichting Groninger Huis wil het samen met Nieuwborgen.net ook voor huurders mogelijk maken om grotere maatregelen te nemen. Huurders van Groninger Huis ontvangen daarvoor een aanbod op maat.

Niet iedere woning van Groninger Huis is gelijk. Er zijn verschillende type woningen en de ene woning is beter geïsoleerd dan de andere. Groninger Huis onderzoekt per woning wat daarvoor nodig en mogelijk is. Wanneer dat klaar is en ze inderdaad aanpassingen willen doen, dan ontvangt u hierover van hen bericht.

Bespaartas

Heeft u nog geen Bespaartas aangevraagd? U kunt deze nog steeds aanvragen. De Bespaartas kunt u vullen met artikelen waarmee u gas bespaart. U kunt uw Bespaartas zelf samenstellen in de Waarmtebus tijdens het spreekuur. De komende spreekuren vindt u terug op onze contactpagina.

Bespaartips

Door kleine aanpassingen te doen, kunt u ook gas besparen. We hebben daarvoor een lijst met verschillende tips voor u opgesteld. U vindt alle tips door hieronder op de knop Bespaartips te klikken.

WaterstofWijk Wagenborgen

Woonstichting Groninger Huis werkt samen met netbeheerder Enexis aan een project om circa veertig huurwoningen in Wagenborgen met waterstof te verwarmen. Bijna alle huurders van deze woningen hebben inmiddels toegezegd mee te willen doen met dit project. Dit project staat los van Nieuwborgen.net. Meer informatie vindt u op de website van Groninger Huis onder het thema WaterstofWijk Wagenborgen.

Ik heb een vraag, neem contact met mij op.

Privacyverklaring

11 + 10 =

*Wij verwijzen u ook naar onze privacyverklaring. In deze privacyverklaring vindt u alle informatie over het gebruik van uw gegevens voor doeleinden van het project Nieuwborgen.net.