Voor huurders

Als huurder gas besparen

Huurt u een woning in Nieuwolda of Wagenborgen? Dan kunt u gas én dus geld besparen in uw woning. We zetten de mogelijkheden vanuit Nieuwborgen.net hieronder voor u op een rij.

Bespaartas

Heeft u nog geen Bespaartas aangevraagd? Vanaf 15 september 2021 kunt u deze tas ter waarde van 50 euro weer laten bezorgen. De Bespaartas kunt u zelf vullen met artikelen waarmee u gas bespaart. Klik hieronder op ´Mijn Bespaartas´ om uw Bespaartas aan te vragen. Daarbij heeft u uw Bespaartascode nodig (deze heeft u thuisgestuurd gekregen). Bent u uw code kwijt of wilt u hulp? Neem dan contact met ons op.

Padwiezer

In de Padwiezer vindt u eenvoudige mogelijkheden om gas te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het opsporen van energieslurpers in huis.
Voor ieder huuradres is een bijdrage van 495 euro beschikbaar om deze mogelijkheden deels mee betalen. Welke mogelijkheden voor u als huurder beschikbaar zijn, kunt u lezen in de folder. Bij deze mogelijkheden staat een witte H in een geel rondje. Heeft u vragen over de Padwiezer of wilt u hulp bij het aanvragen? Bel ons dan gerust tijdens kantooruren (tel. 06 – 21 92 24 27) of stuur ons een e-mail.

Grotere maatregelen om gas te besparen

Woonstichting Groninger Huis wil het samen met Nieuwborgen.net ook voor huurders mogelijk maken om grotere maatregelen te nemen. Huurders van Groninger Huis ontvangen daarvoor een aanbod op maat.

Niet iedere woning van Groninger Huis gelijk is. Er zijn verschillende type woningen en de ene woning is beter geïsoleerd dan de andere. Op dit moment onderzoekt Groninger Huis wat de beste opties zijn voor iedere woning. Wanneer dat klaar is, ontvangt u een aanbod dat past bij uw woning.

Particuliere huur

Huurt u particulier? Dan kan uw verhuurder contact met ons opnemen om samen de mogelijkheden voor grotere maatregelen te bespreken.

WaterstofWijk Wagenborgen

Woonstichting Groninger Huis werkt samen met Enexis aan een project om circa veertig huurwoningen in Wagenborgen met waterstof te verwarmen. Bijna alle huurders van deze woningen hebben inmiddels toegezegd mee te willen doen met dit project. Dit project staat los van Nieuwborgen.net. Meer informatie vindt u op de website van Groninger Huis onder het thema WaterstofWijk Wagenborgen.