Voor huurders

Als huurder gas besparen

Huurt u een woning in Nieuwolda of Wagenborgen? Dan kunt u gas én dus geld besparen in uw woning. We zetten de mogelijkheden vanuit Nieuwborgen.net hieronder voor u op een rij.

Bespaartas

Heeft u nog geen Bespaartas aangevraagd? Vanaf 15 september 2021 kunt u deze tas ter waarde van 50 euro weer laten bezorgen. De Bespaartas kunt u zelf vullen met artikelen waarmee u gas bespaart. Klik hieronder op ´Mijn Bespaartas´ om uw Bespaartas aan te vragen. Daarbij heeft u uw Bespaartascode nodig (deze heeft u thuisgestuurd gekregen). Bent u uw code kwijt of wilt u hulp? Neem dan contact met ons op. U kunt uw Bespaartas ook samenstellen in de Waarmtebus tijdens het spreekuur.

Comfortteam

Nieuwborgen.net organiseert voor huurders in Nieuwolda en Wagenborgen een Comfortteam. Het Comfortteam verhelpt tocht in uw huis en doet verbeteringen aan de centrale verwarming. Daardoor blijft het warmer in huis en bespaart u gas én geld. In de flyer over het Comfortteam leest u om welke verbeteringen het precies gaat.

Het Comfortteam voert alle verbeteringen voor u uit. Dit kost u niets. Wilt u één of meerdere verbeteringen liever niet? Dan kunt u dit aangeven bij de medewerker van het Comfortteam die bij u aan de deur komt.

Wij weten nu nog niet wanneer uw huis aan de beurt is. Alle huurders krijgen hierover later bericht. Het Comfortteam komt in 2022 bij alle huurwoningen in Nieuwolda en Wagenborgen langs. U hoeft nu dus niets te doen.

Grotere maatregelen om gas te besparen

Woonstichting Groninger Huis wil het samen met Nieuwborgen.net ook voor huurders mogelijk maken om grotere maatregelen te nemen. Huurders van Groninger Huis ontvangen daarvoor een aanbod op maat.

Niet iedere woning van Groninger Huis gelijk is. Er zijn verschillende type woningen en de ene woning is beter geïsoleerd dan de andere. Op dit moment onderzoekt Groninger Huis wat de beste opties zijn voor iedere woning. Wanneer dat klaar is, ontvangt u een aanbod dat past bij uw woning.

Particuliere huur

Huurt u particulier? Dan kan uw verhuurder contact met ons opnemen om samen de mogelijkheden voor grotere maatregelen te bespreken.

WaterstofWijk Wagenborgen

Woonstichting Groninger Huis werkt samen met Enexis aan een project om circa veertig huurwoningen in Wagenborgen met waterstof te verwarmen. Bijna alle huurders van deze woningen hebben inmiddels toegezegd mee te willen doen met dit project. Dit project staat los van Nieuwborgen.net. Meer informatie vindt u op de website van Groninger Huis onder het thema WaterstofWijk Wagenborgen.