Hulp voor inwoners Nieuwolda en wagenborgen om gas te besparen

augustus 10, 2021

Deze winter gaan we van start met de eerste activiteiten. Inwoners uit Nieuwolda en Wagenborgen krijgen dan een financiële bijdrage voor het nemen van kleine maatregelen om gas te besparen.

Waarm en Zuneg thoes

Als inwoner van Nieuwolda of Wagenborgen kunt u uw huis de komende winter warmer en zuiniger maken. Nieuwborgen.net gaat u hierbij helpen met de campagne ‘Waarm en Zuneg thoes’. De komende tijd valt er bij alle woonadressen in de dorpen hierover meer informatie op de mat.

Bespaartas

Voor ieder woonadres stellen we een Bespaartas ter waarde 50 euro beschikbaar. In de Bespaartas zitten artikelen waarmee u thuis gemakkelijk gas kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan een deurdranger, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. U kunt zelf een keuze maken uit verschillende mogelijkheden. Binnenkort ontvangt u meer informatie over de Bespaartas.

Bijdrage voor kleine aanpassingen thuis

Daarnaast betalen we later deze winter per woonadres 1.845 euro mee aan verdere kleine aanpassingen in huis. Dan gaat het bijvoorbeeld om het isoleren van verwarmingsbuizen of het beter afstellen van ramen en deuren, zodat het minder tocht. Ook kunt u advies inwinnen over het nemen van grotere maatregelen om gas te besparen.

Grote maatregelen

Naast de kleinere maatregelen willen we ook grotere maatregelen mogelijk maken. Dan gaat het bijvoorbeeld over het isoleren van uw dak of het plaatsen van een warmtepomp. Deze winter gaat hiervoor een proef van start bij 15 woningen in Wagenborgen en 15 woningen in Nieuwolda. Deelnemers aan de proef krijgen advies over en een financiële bijdrage voor het nemen van grotere gasbesparende maatregelen. Als de proef slaagt, mogen alle huishoudens uit beide dorpen gebruik maken van het aanbod om grotere maatregelen te nemen.

Officiële aftrap

Op maandag 19 oktober was de officiële aftrap van ‘Waarm en Zuneg thoes’. Wethouder Bard Boon van de gemeente Oldambt en wethouder Jan Menninga van de gemeente Delfzijl overhandigden hiervoor de Bespaartas aan Frank Luitjens, inwoner uit Wagenborgen en bestuurslid van Vereniging Dorpsbelangen Wagenborgen. Luitjens: “Met deze Bespaartas kunnen we weer een stapje zetten om energiezuiniger te worden. Het zit vol handige kleine items om gas te besparen. Dat is goed voor het klimaat en fijn voor de portemonnee.”

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief-juli 2021

Nieuwsbrief-juli 2021

Wilt u meer weten over onze plannen voor de rest van dit jaar? Bent u benieuwd hoe inwoners in Nieuwolda en Wagenborgen bezig zijn met gas besparen? Of wilt u gewoon weten wat er bij Nieuwborgen.net speelt? U leest het in de nieuwsbrief van juli 2021(met deze link...

Lees meer
Gas besparen was nog nooit zo voordelig!

Gas besparen was nog nooit zo voordelig!

Veel huiseigenaren in Nieuwolda en Wagenborgen hebben recht op een vergoeding vanuit de versterkingsopgave voor het verbeteren en verduurzamen van de woning. Na de zomer kunnen huiseigenaren in deze dorpen ook van Nieuwborgen.net een vergoeding krijgen voor grotere...

Lees meer
Inwoner aan het roer

Inwoner aan het roer

Abel Vos is inwoner van Nieuwolda. Hij is bij Nieuwborgen.net doorgegroeid van een van de inwoners die met ons meedenkt (Koploper) via adviseur naar Taakgroepleider. Een inwoner aan het roer. Hij is zelf al helemaal van het gas af. Hoe heeft hij dat voor elkaar...

Lees meer