Vergoeding voor maatregelen om gas te besparen

oktober 22, 2021

De gasprijs schiet de laatste tijd omhoog. Een goed moment om te kijken naar maatregelen om gas te besparen. Nieuwborgen.net helpt woningeigenaren met een vergoeding en met advies.

Nieuwborgen.net vergoedt de helft van de kosten tot 5.000 euro
Inwoners van Wagenborgen en Nieuwolda konden via Nieuwborgen.net al een vergoeding krijgen voor kleinere maatregelen om gas te besparen. Bijvoorbeeld voor het afstellen van de cv-installatie. Woningeigenaren in beide dorpen kunnen nu ook een vergoeding aanvragen voor grotere maatregelen. Bijvoorbeeld voor isolatie of een warmtepomp.

Nieuwborgen.net vergoedt de helft van de kosten voor zulke maatregelen. Tot een maximum van 5.000 euro per koopwoning. Daarbovenop kunnen inwoners mogelijk ook nog een vergoeding ontvangen van bijvoorbeeld het Rijk.

Gratis Wat-is-Wijs+ Advies
Woningeigenaren kunnen ook een gratis ‘Wat-is-wijs+ Advies’ aanvragen. Een huisadviseur van Nieuwborgen.net komt dan langs met advies over welke maatregelen het beste zijn, wat dat kost, wie wat vergoedt en wat het uiteindelijk in de portemonnee scheelt.

Aanvragen via Padwiezer
Het gratis Wat-is-Wijs+ Advies en de vergoedingen kunnen worden aangevraagd via de Padwiezer. Ga daarvoor op www.nieuwborgen.net rechtsboven naar ‘Mijn Padwiezer’ en log in met de persoonlijke Padwiezercode. Deze code heeft iedere woningeigenaar per post van Nieuwborgen.net ontvangen.

Hulp bij aanvragen
Voor wie hulp nodig heeft, vragen heeft of de code kwijt is, staat Nieuwborgen.net klaar om te helpen. Bel daarvoor naar 06 – 21 92 24 27, stuur een e-mail naar info@nieuwborgen.net of bezoek het spreekuur in de Waarmtebus. De bus staat iedere dinsdag van 15:00 tot 17:00 uur voor ’t Trefpunt in Nieuwolda en iedere donderdag van 14:00 tot 16:00 uur in Wagenborgen op de parkeerplaats tegenover de Petruskerk.

Informatiemarkten
Ook zijn inwoners van beide dorpen van harte welkom op de informatiemarkt op zaterdag 13 november van 11.00 tot 15.00 uur in het Trefpunt in Nieuwolda en woensdag 17 november in de Sportzaal Wagenborgen van 19.00 tot 21.00 uur.

Groen gas afnemen blijft een vrijwillige keuze
In de toekomst wil Nieuwborgen.net inwoners van beide dorpen de mogelijkheid geven om over te stappen op groen gas. Ieder huishouden besluit op dat moment zelf om dat al dan niet te doen. Het aanvragen van een vergoeding om gas te besparen, verplicht niemand om ook over te stappen op groen gas. Dat blijft een vrijwillige keuze.

Vergoeding voor maatregelen om gas te besparen

Gerelateerde berichten

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Vanaf maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari kunnen inwoners van Nieuwolda hulp krijgen om energie te besparen. Het project Oldambt Verwarmt bezoekt in die periode het dorp. Tijdens deze Waarmteweek kunt u te weten komen welke mogelijkheden u heeft om...

Lees meer