Langs de deuren bij huurders Groninger Huis

oktober 23, 2023

Huurders van Groninger Huis in Nieuwolda en Wagenborgen kunnen dit jaar nog gebruik maken van een aantal gratis mogelijkheden om gas te besparen. Meer dan een derde van hen heeft hier al gebruik van gemaakt. Op dinsdag 17 oktober hebben we de overige huurders thuis bezocht.

Het team van mensen van Nieuwborgen.net, Groninger Huis en de beide gemeenten belde op 17 oktober bij deze huurders aan. Zij hadden hier van tevoren al een brief over ontvangen.

Ter plekke aanvragen gratis gasbesparende mogelijkheden

Huurders konden vragen stellen over de verschillende gratis gasbesparende mogelijkheden. Ze konden ook ter plekke een of meerdere mogelijkheden aanvragen.

De gratis mogelijkheden zijn:

  • overstappen op inductie koken als men nu op gas kookt, inclusief een bon voor een pannenset;
  • de temperatuur van de cv-ketel verlagen;
  • de cv-installatie beter afstellen;
  • het aanbrengen van een klokthermostaat en
  • een bezoek van het TochtTeam.

De meeste huurders die we spraken hebben inmiddels een aanvraag gedaan, gaan dat nog doen of gingen er in ieder geval over nadenken. Slechts een op de tien huurders die we spraken was niet geïnteresseerd.

Niet thuis?

Iets minder de helft van de huurders was niet thuis. Zij kunnen de gratis mogelijkheden ook aanvragen tijdens het spreekuur in de Waarmtebus. De bus staat op dinsdag 24 oktober van 14:00 tot 15:00 uur in Nieuwolda en op dinsdag 31 oktober van 14:00 tot 15:00 uur in Wagenborgen.

Gerelateerde berichten

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Vanaf maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari kunnen inwoners van Nieuwolda hulp krijgen om energie te besparen. Het project Oldambt Verwarmt bezoekt in die periode het dorp. Tijdens deze Waarmteweek kunt u te weten komen welke mogelijkheden u heeft om...

Lees meer