Langs de deuren bij huurders Groninger Huis

oktober 23, 2023

Huurders van Groninger Huis in Nieuwolda en Wagenborgen kunnen dit jaar nog gebruik maken van een aantal gratis mogelijkheden om gas te besparen. Meer dan een derde van hen heeft hier al gebruik van gemaakt. Op dinsdag 17 oktober hebben we de overige huurders thuis bezocht.

Het team van mensen van Nieuwborgen.net, Groninger Huis en de beide gemeenten belde op 17 oktober bij deze huurders aan. Zij hadden hier van tevoren al een brief over ontvangen.

Ter plekke aanvragen gratis gasbesparende mogelijkheden

Huurders konden vragen stellen over de verschillende gratis gasbesparende mogelijkheden. Ze konden ook ter plekke een of meerdere mogelijkheden aanvragen.

De gratis mogelijkheden zijn:

  • overstappen op inductie koken als men nu op gas kookt, inclusief een bon voor een pannenset;
  • de temperatuur van de cv-ketel verlagen;
  • de cv-installatie beter afstellen;
  • het aanbrengen van een klokthermostaat en
  • een bezoek van het TochtTeam.

De meeste huurders die we spraken hebben inmiddels een aanvraag gedaan, gaan dat nog doen of gingen er in ieder geval over nadenken. Slechts een op de tien huurders die we spraken was niet geïnteresseerd.

Niet thuis?

Iets minder de helft van de huurders was niet thuis. Zij kunnen de gratis mogelijkheden ook aanvragen tijdens het spreekuur in de Waarmtebus. De bus staat op dinsdag 24 oktober van 14:00 tot 15:00 uur in Nieuwolda en op dinsdag 31 oktober van 14:00 tot 15:00 uur in Wagenborgen.

Gerelateerde berichten

Van spreekuur in Waarmtebus naar huisbezoek op afspraak

Van spreekuur in Waarmtebus naar huisbezoek op afspraak

Het aantal bezoekers dat tijdens het inloopspreekuur in de Waarmtebus komt, is op dit moment laag. We hebben daarom besloten geen inloopspreekuur meer te houden, maar over te stappen op een huisbezoek op afspraak.Het maken van een bezoek op afspraak is eenvoudig. U...

Lees meer
Hoe staat het ervoor met de biovergister?

Hoe staat het ervoor met de biovergister?

Bij de biovergister van Deeterink wordt hard gewerkt om groen gas te gaan maken in plaats van groene stroom. Het is een tijdje stil geweest als het gaat over groen gas, maar achter de schermen gebeurt er veel. Hieronder leest u wat de huidige situatie is. Naast gas...

Lees meer