Padwiezer huurders Groninger Huis

LET OP: een aanvraag doen is niet meer mogelijk

 

Als huurder van Groninger Huis in Nieuwolda of Wagenborgen heeft u via de post informatie van Nieuwborgen.net gekregen over een aantal mogelijkheden die wij u bieden. U kon deze mogelijkheden aanvragen tot 31 december 2023. Nieuwborgen.net heeft een bepaald totaalbedrag hiervoor beschikbaar. Als dit eerder op is, dan kunt u ook geen aanvragen meer doen. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, welke winkels zijn aangesloten en wat de voorwaarden zijn? Lees dan hieronder verder of download de folder. Het aanvragen van de mogelijkheden zelf is niet meer mogelijk.

 Uitleg mogelijkheden

Bent u huurder van Groninger Huis in Nieuwolda of Wagenborgen? Hieronder vindt u een overzicht van de gratis mogelijkheden die Nieuwborgen.net u tot 31 december 2023 bood.

Door op een onderwerp te klikken, wordt de tekst uitgeklapt.

Doet u mee aan de WaterstofWijk Wagenborgen? De meeste van deze verbeteringen worden dan vanuit dat project al uitgevoerd en kon u bij ons niet aanvragen. U kon nog wel gebruik maken van het TochtTeam.

Dichten van kieren en gaten door het TochtTeamTochtTeam

Het Tochtteam zorgt ervoor dat u gas bespaart en meer comfort in huis hebt.
Uitleg TochtTeam
Deuren en ramen die niet goed sluiten kunnen ervoor zorgen dat veel warmte nog weglekt. Dat is natuurlijk zonde van de energie en ook niet comfortabel. Het TochtTeam brengt tochtstrips en radiatorfolie aan en helpt met andere eenvoudige maatregelen om gas te besparen.
Aanvragen
Wanneer u wilt dat het Tochtteam bij u langs komt, dan kunt u dit aanvragen via de Padwiezer met uw Padwiezercode. Wij nemen dan contact met u op om dit bezoek in te plannen. We doen dat op volgorde van binnenkomst. Het is dus mogelijk dat u even moet wachten. Het bezoek kost u niets.

Overstappen op inductie kokenInductie koken

In plaats van op gas, kunt u met een inductiekookplaat koken op stroom. Via de Padwiezer kon u een zogenaamde voucher (bon) aanvragen voor een inductiekookplaat als u nu nog op gas kookt.

Wat is inductie koken

Koken op inductie bespaart niet alleen gas. Het is ook nog eens een hele veilige manier van koken. We hebben een artikel geschreven over hoe inductie werkt en wat de voordelen zijn. U leest het artikel via de volgende link: ‘Koken op inductie’.

Vergoeding inductie koken
De bon ter waarde van 800 euro kunt u inleveren bij de aangesloten winkels. U kunt hiermee bij deze winkels een losstaande inductiekookplaat of een inductiefornuis bestellen. Heeft u nu een inbouw gaskookplaat, dan kunt u ook een inbouw inductiekookplaat bestellen.
Vergoeding pannen

Veel pannen zijn geschikt voor het koken op inductie. Bij de brief die u van ons heeft ontvangen, zat ook een magneetje waarmee u dat kunt testen. Blijft het magneetje aan de onderkant van de pan hangen? En is de pan niet krom getrokken? Dan is deze geschikt voor inductie. Omdat niet alle pannen geschikt zijn, kunt u als u overstapt ook een bon voor een aantal nieuwe pannen aanvragen. Hiermee kunt u bij de aangesloten winkels voor in totaal 100 euro nieuwe pannen aanschaffen die geschikt zijn voor inductie.

Aanvragen

U kon uw voucher(s) aanvragen via de Padwiezer. Na uw aanvraag controleren wij of deze aan alle eisen voldoet. Zo ja, dan kunt u de vouchers downloaden. U heeft vervolgens zes maanden de tijd om uw voucher(s) in te leveren bij de aangesloten winkels. U kunt natuurlijk duurdere toestellen en pannen aanschaffen. De meerkosten betaalt u dan zelf.

Aanpassen meterkast
Soms is het nodig dat uw meterkast wordt aangepast. In de aangesloten winkels kunnen ze u hier meer over vertellen. Het kan zijn dat netbeheerder Enexis ook wat moet doen. Enexis heeft het erg druk. Het kan daardoor enige tijd duren voordat uw meterkast aangepast is. De kosten voor het aanpassen van de meterkast vergoedt Nieuwborgen.net bovenop de waarde van uw voucher. We hebben met de aangesloten winkels afgesproken dat zij hier een standaardbedrag voor in rekening mogen brengen.

KlokthermostaatKlokthermostaat

U kon bij Nieuwborgen.net een gratis klokthermostaat aanvragen.

Uitleg klokthermostaat
Met een klokthermostaat kunt u instellen wanneer de verwarming aangaat en hoe laat hij weer uitgaat. U kunt dat van tevoren instellen. Zo’n klokthermostaat is daarom vooral geschikt wanneer u iedere dag min of meer hetzelfde ritme heeft. Door een klokthermostaat vergeet u dan bijvoorbeeld niet meer om ’s avonds de thermostaat lager te zetten.
Voordelen en nadelen
Is uw aan- of afwezigheid in huis minder regelmatig, dan heeft een klokthermostaat minder zin. U loopt dan het risico dat uw verwarming aangaat, wanneer u helemaal niet thuis bent.
Aanvragen

U kon de klokthermostaat aanvragen via de Padwiezer met uw Padwiezercode.

Temperatuur van uw cv-ketel verlagenTemperatuur cv-ketel

Een van de snelste manieren om gas te besparen, is het verlagen van de ‘aanvoertemperatuur’ van uw cv-ketel.
Uitleg verlagen temperatuur cv-ketel
De aanvoertemperatuur is de temperatuur van het water dat van uw cv-ketel naar uw radiatoren gaat. Standaard is dat vaak afgesteld op 80 graden Celsius. Dat is zo heet dat het water dat terugkomt in uw cv vaak ook nog hartstikke warm is. En dat is zonde, want daarvoor heeft u wel gas verbruikt.
Voordelen en nadelen
Radiator die niet aangepast kan worden.Door het water dat naar uw radiatoren gaat minder heet te maken, gebruikt u minder gas. Hoeveel hangt af van uw stookgedrag en uw cv-ketel. Dat de ruimte minder snel op de gewenste temperatuur is, kan als nadeel worden gezien. Ook hangt het van uw type radiatoren af, of het verstandig is. Heeft u radiatoren zoals hiernaast in de foto, dan kan de temperatuur niet verlaagd worden.
Aanvragen

U kon deze mogelijkheid aanvragen via de Padwiezer met uw Padwiezercode. Wij nemen dan contact met u op om een bezoek af te spreken. We doen dat op volgorde van binnenkomst. Het is dus mogelijk dat u even moet wachten. Het bezoek kost u niets. Het verlagen van de cv-ketel kost meestal niet veel tijd.

Afstellen van uw cv-installatie en -ketelAfstellen cv-installatie

Laat uw cv-installatie beter afstellen voor meer comfort en een lager gasgebruik.
Uitleg afstellen cv-installatie
Niet iedere cv-installatie is goed afgesteld. U kunt dat soms merken wanneer radiatoren maar deels warm worden. Of wanneer bepaalde kamers te warm worden, terwijl andere koud blijven. Door uw cv-installatie ‘waterzijdig in te regelen’, wordt de warmte goed verdeeld over de ruimtes en over de radiatoren. Door alle radiatoren goed in te stellen, krijgen zij precies de hoeveelheid warm water die nodig is om de ruimte goed te verwarmen.
Voordelen en nadelen

‘Waterzijdig inregelen’ betekent dat u gas bespaart. Ook wordt uw huis comfortabeler. Alle (verwarmde) ruimtes worden even goed verwarmd. Het verwarmen duurt wel langer, waardoor u de kamer minder snel op de gewenste temperatuur heeft. Het inregelen is niet mogelijk als uw cv-ketel al wat ouder is.

Aanvragen

U kon deze mogelijkheid aanvragen via de Padwiezer met uw Padwiezercode. Wij nemen dan contact met u op om een bezoek af te spreken. We doen dat op volgorde van binnenkomst. Het is dus mogelijk dat u even moet wachten. Het bezoek kost u niets. Het inregelen van de cv-installatie duurt ongeveer twee tot vier uur, afhankelijk van uw woning en cv-installatie.

Aangesloten winkels voor inductie

Als uw aanvraag om over te stappen op inductie koken is goedgekeurd, dan hebt u een zogenaamde voucher toegestuurd gekregen. Dit is een bon die u bij de aangesloten winkels kunt inleveren om een inductie kookplaat aan te schaffen. U kunt ook een voucher aanvragen voor pannen die geschikt zijn voor inductie koken.

Door op de knop ‘Aangesloten winkels’ te klikken, kunt u lezen waar u de vouchers kunt inleveren.

Voorwaarden

Voor het gebruik maken van deze gratis mogelijkheden moet u zich wel houden aan de regels die Nieuwborgen.net hiervoor heeft opgesteld. U vindt deze voorwaarden door hieronder te klikken op de knop ‘Voorwaarden’. U kunt daar ook de regeling zelf downloaden.

Ik heb een vraag, neem contact met mij op.

Privacyverklaring

1 + 5 =

*Wij verwijzen u ook naar onze privacyverklaring. In deze privacyverklaring vindt u alle informatie over het gebruik van uw gegevens voor doeleinden van het project Nieuwborgen.net.