Ons team

Koos Flikkema

Ik ben Koos Flikkema, office manager bij Nieuwborgen.net.

Gea Huisman

Mijn naam is Gea Huisman-Bodde en ik ben administratief medewerker bij Nieuwborgen.net

Abel Vos

Mijn naam is Abel Vos en kom uit Nieuwolda en ik ben taakgroep leider van de taakgroep woning en energie binnen het project nieuwborgen.net.

Eelke Ploeg

Margriet Deddens

Annegreet Blanken

Ik ben Annegreet Blanken, ik ben Taakgroepleider van de Taakgroep Communicatie en Draagvlak

Johan Duut

Ik ben Johan Duut en ik ben projectleider van Nieuwborgen.net. Dat betekent dat ik het project aanstuur.

Ons team

Gert Jan van ’t Land

Mijn naam is Gert Jan van ’t Land. Ik werk bij de gemeente Oldambt en ben programmamanager van Nieuwborgen.net

Koos Flikkema

Ik ben Koos Flikkema, office manager bij Nieuwborgen.net. Ik hou me bezig met de organisaties van acties, verslaglegging van bijeenkomsten, ik hou de administratie bij en ik ben het eerste aanspreekpunt voor inwoners die ons bellen.

Ik vind groen gas een prachtige mogelijkheid voor beide dorpen om van het aardgas af te komen. Ik denk dat het door dit project financieel haalbaar wordt. We lossen zo ook meteen het probleem van mestoverschot op.

Het allerleukste vind ik dat het subsidiegeld ook daadwerkelijk voor de inwoners is en niet opgaat aan managementkosten en adviseurs. De inwoners zitten aan het stuur: ze zitten in verschillende taakgroepen, bewonersoverleg die om de week samenkomen en dat er naar geluisterd en naar gehandeld wordt. Als grote uitdaging zie ik dat alle woningen in de beide dorpen geïsoleerd worden, zodat het verbruik van gas ook nog eens drastisch naar beneden gaat.

Ik hou van gezelligheid met een hapje en drankje, of koffie met heerlijk gebak. Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken!

koos.flikkema@nieuwborgen.net

Gea Huisman

Mijn naam is Gea Huisman-Bodde en ik ben administratief medewerker bij Nieuwborgen.net. Dat betekent dat ik van alles doe, van administratieve werkzaamheden tot bordjes plaatsen bij verkennerswoningen. En ik heb veel contact met inwoners, nu meestal nog via de telefoon.

Nu ik bij Nieuwborgen werk kijk ik toch wel heel anders tegen energie besparen aan. Ik was daar eerst niet zo mee bezig, maar nu zijn we al druk bezig om offertes binnen te halen om de nodige maatregelen te treffen.

Het leukste aan dit project vind ik om de mensen enthousiast te maken. Ik merk dat ik in mijn vrije tijd ook al bezig ben om mensen te informeren over Nieuwborgen. Natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Ik denk dat de grootste uitdaging is om zoveel mogelijk mensen warm te maken om te gaan verduurzamen.

Iets over mezelf? Ik ben een fervent klaverjasser. Voor een potje klaverjassen kun je me ’s nachts altijd wakker maken!

gea.huisman@nieuwborgen.net

Abel Vos

Mijn naam is Abel Vos en ik kom uit Nieuwolda. Ik ben taakgroepleider van de taakgroep ‘woning en energie’ binnen het project Nieuwborgen.net. Ik houd me bezig met het opzetten en invullen van de nieuwe Padwiezer en het ‘wat-is-wijs advies’. Daarnaast zorgen Koos Flikkema en ik ervoor dat het aanvragen van de producten zo makkelijk mogelijk gaat voor de bewoners. Daarnaast ben ik ook nog huisadviseur.

Wat ik heb met groen gas? Nou, ik ben sinds 2 jaar helemaal van het gas af. En dat terwijl mijn huis nog net zo comfortabel is als daarvoor. Dit gun ik andere mensen ook.
Ik vind dit project zo leuk omdat we het samen met de bewoners proberen te doen. Alle ideeën die er zijn, leggen we voor aan de Koplopers. Zij geven ons waardevolle opmerkingen. Met hun inbreng kunnen we het maximale bereiken voor de bewoners.

De grootste uitdaging vind ik ervoor zorgen dat iedereen mee doet en dat iedereen de kans krijgt om zijn huis te verduurzamen. Ook de mensen met een kleinere portemonnee en de mensen die denken dat er in hun huis niet zo veel mogelijk is.

abel.vos@nieuwborgen.net

Eelke Ploeg

eelke.ploeg@nieuwborgen.net

Margriet Deddens

margriet.deddens@nieuwborgen.net

Annegreet Blanken

Ik ben Annegreet Blanken, ik ga samen met een aantal enthousiaste collega’s over de communicatie van Nieuwborgen.net.

Naast het maken van allerlei informatiemateriaal, willen wij vooral contact leggen en onderhouden met de inwoners van beide dorpen. Dat doen we zodat iedereen weet waar we mee bezig zijn en weet dat men mee kan doen. We willen het mensen zo makkelijk mogelijk maken om gas te besparen. Daarnaast willen we er ook voor zorgen dat we dat doen waar behoefte aan is. Daarvoor hebben we bijvoorbeeld regelmatig contact met een groep inwoners, de Koplopers, die met ons meedenkt. Iedere inwoner van Nieuwolda of Wagenborgen kan zich bij de Koplopers aansluiten.  

Wat ik met groen gas heb? Ik heb jaren in Middelstum gewoond. Ik woonde er ook tijdens de Huizingebeving, zo’n kilometer verderop. We hadden al heel wat bevingen gehad, maar deze was echt niet leuk meer. Ik zie groen gas als een van de wegen om van het aardgas af te komen. Om zo Groningers en anderen in de wereld deze ellende te besparen. En het helpt ook tegen de klimaatverandering. Daarom werk ik graag mee in dit project.

Het leukste aan dit project vind ik het contact met de inwoners en met het hele team. Daarnaast hebben we met elkaar afgesproken dat we open en eerlijk zijn. Dat past heel goed met hoe ik met mensen wil omgaan. 

De grootste uitdaging voor het project was en is voor mij op corona. We hebben echt contact met inwoners nodig. Zonder dat contact is het een stuk moeilijker om te weten wat je aan elkaar hebt, wat inwoners van ons kunnen verwachten. Daarvoor moet je elkaar echt in de ogen kunnen kijken. Corona heeft er voor gezorgd dat dat lange tijd niet mogelijk was. Ik hoop dat er nu langzamerhand meer mogelijkheden komen. 

Een weetje over mij? Ik ben een stiekeme ‘nerd’. Dus als er belangrijk wetenschappelijk nieuws is, mag je mij daarvoor wakker maken.

annegreet.blanken@nieuwborgen.net

Johan Duut

Ik ben Johan Duut en ik ben projectleider van Nieuwborgen.net. Dat betekent dat ik het project aanstuur en ook de mensen die werken in het project. Ik let op de voortgang, de kwaliteit, het geld en de risico’s. 

Ik vind groen gas en energie besparen heel belangrijk. Het klimaat verandert, ook in Nederland. Bij ons land is de temperatuur de afgelopen 50 jaar gemiddeld al 2 graden warmer geworden. Daardoor krijgen we in de hele wereld steeds vaker te maken met extreme omstandigheden. Hitte, droogte, hevige regenval, overstromingen en meer. We moeten het daarom anders doen. Slimmer. Niet tegen de natuur, maar mét de natuur. Duurzame energie draagt daar flink aan bij. Ik woon daarom zelf al aardgasvrij, want dat kan gewoon. In mijn geval is dat nog goedkoper ook, dus waarom zou ik het nog met aardgas doen?

Het leukste aan dit project vind ik dat inwoners zo betrokken zijn. Veel mensen zien het project als een kans om hun woning te verbeteren. Ik help mensen graag om dat te bereiken. Uitdagingen zijn er natuurlijk ook. Want ik denk echt dat groen gas een goede vervanger is van aardgas. Maar bestaande regels van de overheid maken het toch nog lastig om over te stappen. Wat zie je als grootste uitdaging? We zien zeker mogelijkheden, maar we hebben de overheid in Den Haag echt nodig. Dat kost helaas wel tijd.

Waar je me ’s nachts voor wakker kunt maken? Eigenlijk voor niks, ik ben een goede slaper gelukkig. En mijn werk is meteen ook mijn hobby: ik zit in het bestuur van de energiecoöperatie Eendracht in Appingedam. Daar hebben we met een groep Damsters ons eerste zonnedak op een boerenschuur gemaakt.

johan.duut@nieuwborgen.net

Gert Jan van ’t Land

Mijn naam is Gert Jan van ’t Land. Ik werk bij de gemeente Oldambt en ben programmamanager van Nieuwborgen.net. Dat betekent dat ik samenwerk met inwoners, organisaties en andere betrokkenen om met het project op koers te houden.

Groen gas en energie besparen, wat ik daarmee heb? Om met TikTok Tammo te spreken: het is beter voor Groningen, beter voor het milieu én beter voor de portemonnee mien jong. En zal ik vertellen wat ik het leukste aan het project vind? Dat is dat inwoners en overheden samenwerken aan een energiezuinige toekomst voor de dorpen. Dat geeft nieuwe kansen op een mooie toekomst. De interesse en soms ook het enthousiasme van iedereen die in Nieuwborgen meewerkt en die over Nieuwborgen meepraat vind ik echt enorm leuk en inspirerend.

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Ik denk dat de grootste uitdaging is om iedereen te bereiken voor wie Nieuwborgen iets te bieden heeft. Iedereen heeft veel aan z’n hoofd en de verduurzaming kan soms best ingewikkeld zijn: je moet informatie krijgen en verwerken en een plan maken, bekijken welke voordelen het oplevert. Gelukkig kan de organisatie van Nieuwborgen goed helpen om dat in beeld te krijgen. Maar om die stap te zetten om je er in te verdiepen: dat kost wel tijd en energie!

En dan nog iets over mezelf: je kunt me ’s nachts wakker maken voor het nieuwste rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving over duurzame energie. Onder voorwaarde dat het wordt geserveerd met een eierbal.

gertjan.vantland@nieuwborgen.net