Als huurder gas besparen

Huurt u een woning in Nieuwolda of Wagenborgen? Dan kunt u gas én dus geld besparen in uw woning. We zetten de mogelijkheden vanuit Nieuwborgen.net hieronder voor u op een rij.

Padwiezer

In de Padwiezer vindt u eenvoudige mogelijkheden om gas te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het opsporen van energieslurpers in huis.
Voor ieder huuradres is een bijdrage van 495 euro beschikbaar om deze mogelijkheden deels mee betalen. Welke mogelijkheden voor u als huurder beschikbaar zijn, kunt u lezen in de folder. Bij deze mogelijkheden staat een witte H in een geel rondje. Heeft u vragen over de Padwiezer of wilt u hulp bij het aanvragen? Bel ons dan gerust tijdens kantooruren (tel. 06 - 21 92 24 27) of stuur ons een e-mail.

Aanvragen Padwiezer

Grotere maatregelen om gas te besparen

Samen met een aantal woningeigenaren testen we de komende tijd de plannen om grotere maatregelen mogelijk te maken om gas te besparen. Dit noemen we de Verkennersproef. We zijn ook in overleg met Woonstichting Groninger Huis. Samen met hen kijken we de komende tijd welke grotere maatregelen om gas te besparen voor huurders van deze corporatie mogelijk zijn.

Particuliere huur

Huurt u particulier? Dan kan uw verhuurder contact met ons opnemen om samen de mogelijkheden voor grotere maatregelen te bespreken.

WaterstofWijk Wagenborgen

Woonstichting Groninger Huis werkt samen met Enexis aan een project om circa veertig huurwoningen in Wagenborgen met waterstof te verwarmen. Bijna alle huurders van deze woningen hebben inmiddels toegezegd mee te willen doen met dit project. Dit project staat los van Nieuwborgen.net. Meer informatie vindt u op de website van Groninger Huis onder het thema WaterstofWijk Wagenborgen.