Feest voor Nijwolmers en Wagenborgers op 14 mei: Goud bezig!

april 28, 2022

In Nieuwolda en Wagenborgen zijn inwoners druk bezig met gas besparen. Inmiddels is bekend dat in beide dorpen tot en met 2021 het gasverbruik al is verminderd met meer dan 10%. Om dat te vieren biedt Nieuwborgen.net op zaterdag 14 mei aanstaande inwoners van beide dorpen een feest aan.

Feest ‘Goud Bezig!’

Alle inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen zijn uitgenodigd voor zaterdag 14 mei van 14:00 uur tot 19:00 uur. Het feest vindt plaats bij het Waarmtehoes van Nieuwborgen.net aan de Lindelaan in Nieuwolda.

Naast de nodige versnaperingen, een barbecue, muziek en activiteiten voor de kinderen, is er voor inwoners ook ruimte om vragen te stellen over het project.

Tekst gaat verder onder de uitnodiging.

 

Goud Bezig - feest 14 mei

Gasbesparing

Via het project Nieuwborgen.net kunnen inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen sinds het najaar van 2020 een Bespaartas ophalen met de kleinere materialen om gas te besparen. 427 inwoners hebben hier al gebruik van gemaakt. Inwoners die de Bespaartas nog niet hebben aangevraagd, kunnen dat trouwens nog steeds doen.

Sinds september vorig jaar kunnen huiseigenaren ook een subsidie ontvangen om gas te besparen. Hiermee kunnen zij grotere maatregelen nemen zoals isoleren of het installeren van een warmtepomp. Bij de 304 huiseigenaren die al een vergoeding hebben aangevraagd, zijn vooral dubbel glas, een inductie kookplaat en spouwmuurisolatie in trek.

Tot en met 2021 hebben inwoners in beide dorpen hiermee al zo’n 350.000 kuub gas bespaard. Nieuwborgen.net verwacht dat het daar niet bij blijft.

 

Ook feest in najaar

Het feest vindt in Nieuwolda plaats voor alle inwoners van zowel Nieuwolda als Wagenborgen. We willen na de zomer nog een feest organiseren en dan in Wagenborgen. Vanzelfsprekend is ook dan weer iedereen welkom.

Gerelateerde berichten

Bedankt voor uw komst!

Bedankt voor uw komst!

Zaterdag 14 mei was het zover. Feest voor inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen omdat zij 'Goud bezig' zijn met gas besparen. Gasbesparing Tot en met 2021 is er in beide dorpen al meer dan 10% gas bespaard. En daar komt nog meer bij. Want vanaf september 2021 hebben...

Lees meer
U bent goed bezig!

U bent goed bezig!

Volgens de cijfers van Enexis hebben Nieuwolda en Wagenborgen al heel wat gas bespaard. En daar blijft het niet bij volgens onze gegevens.  Lager gasverbruik Inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen gebruiken nu al een stuk minder gas. Het totale verbruik van de...

Lees meer