U bent goed bezig!

april 13, 2022

Volgens de cijfers van Enexis hebben Nieuwolda en Wagenborgen al heel wat gas bespaard. En daar blijft het niet bij volgens onze gegevens.

 

Lager gasverbruik

Inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen gebruiken nu al een stuk minder gas. Het totale verbruik van de dorpen is namelijk vanaf 2017 tot en met 2021 met meer dan 10% gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Enexis. We verwachten dat dit nog maar het begin is.

Al 304 woningeigenaren aan de slag

Alle woningeigenaren in beide dorpen konden vanaf september vorig jaar een vergoeding van Nieuwborgen.net krijgen voor gasbesparende maatregelen. Tot en met maart dit jaar hebben al 304 huishoudens hiervan gebruik gemaakt. In totaal hebben we nu iets meer dan 1 miljoen euro aan vergoedingen betaald. Ook hebben 357 woningeigenaren een Wat-is-Wijs+ Advies aangevraagd.

Meest gewilde maatregelen

De meest gewilde maatregelen zijn dubbel glas, inductie koken en spouwmuurisolatie. Meer dan een op de vier woningeigenaren vraagt een vergoeding aan voor dubbel glas. Een op de acht vraagt een bijdrage voor inductie koken en ook evenveel huishoudens wil graag de spouwmuur isoleren.

Verdere verlaging verwacht

De meeste van deze maatregelen moeten naar verwachting nog genomen worden. Op basis van de plannen die daarvoor bij ons zijn ingeleverd, kunnen we berekenen hoeveel alle maatregelen samen kosten. Het gaat dan om een bedrag van zo’n 2,7 miljoen euro. En dat betekent een fikse verlaging van het gasverbruik. Bovenop de vermindering die u nu al voor elkaar heeft gekregen.

Goed bezig!

Dus petje af voor u! Want u moet het uiteindelijk doen. En daarom willen wij u binnenkort feliciteren met dit mooie resultaat. Daarover later meer.

Goed bezig!

Gerelateerde berichten

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Vanaf maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari kunnen inwoners van Nieuwolda hulp krijgen om energie te besparen. Het project Oldambt Verwarmt bezoekt in die periode het dorp. Tijdens deze Waarmteweek kunt u te weten komen welke mogelijkheden u heeft om...

Lees meer