De nieuwe Padwiezer: makkelijker en met hogere vergoedingen

oktober 26, 2021

Eerder kon u al een vergoeding krijgen voor kleinere maatregelen om gas te besparen. Nu kunt u als huiseigenaar ook een vergoeding aanvragen voor grotere maatregelen. Al deze maatregelen staan in de nieuwe Padwiezer. Nieuwborgen.net vergoedt de helft van de kosten tot een maximum van € 5.000 per koopwoning. Doet u mee?

Nieuwe Padwiezer om u te helpen gas besparen
De Padwiezer helpt u gas besparen. Alle mogelijkheden waar u een vergoeding voor kunt krijgen, staan erin. U kon al kleinere stappen nemen, zoals het afstellen van uw cv-installatie. Vanaf 15 september kunnen huiseigenaren ook een vergoeding krijgen voor de grotere maatregelen. Bijvoorbeeld voor isolatie, waardoor uw huis ook comfortabeler wordt.

Vergoeding aanvragen
U vraagt uw vergoeding aan via onze website. Hou hiervoor uw persoonlijke Padwiezercode bij de hand. Deze heeft u per post ontvangen. Bent u de brief kwijt of heeft u hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

De Padwiezer in het kort
De Padwiezer helpt u op weg om gas en dus geld te besparen. In de Padwiezer staan de maatregelen waar u een vergoeding voor krijgt.

  • U krijgt de helft van uw kosten vergoed tot maximaal 5.000 euro per woning.
  • De vergoeding geldt voor maatregelen die na 24 januari 2021 zijn uitgevoerd en voor 14september 2022 zijn aangevraagd.
  • U ontvangt een vergoeding op basis van de begroting uit uw ‘Wat-is-wijs Advies’ (zie hieronder) of op basis van een getekende offerte.
  • Wij raden aan om te starten met een ‘Wat-is-wijs Advies’. U weet dan welke stappen u kunt nemen en wat dat kost.
  • De maatregelen die onder ‘Ontdek’ vallen zijn helemaal gratis. U heeft daarvoor wel goedkeuring van ons nodig.
  • Heeft u eerder dit jaar al een vergoeding gekregen en was dat minder dan u nu zou krijgen? U krijgt het verschil teruggestort.
  • Nog geen Bespaartas aangevraagd? Vanaf 15 september kunt u deze alsnog aanvragen via onze website.
  • Gaat het om een hoofdgebouw zonder woonbestemming? Neem dan contact met ons op.

Waarom een nieuwe Padwiezer
We hebben de grotere maatregelen in de ‘oude’ Padwiezer getest bij de Verkennerswoningen. De Padwiezer is daarna op een aantal punten verbeterd. De manier waarop we vergoeden is zo eenvoudiger geworden.

Voor huurders
Huurders van Woonstichting Groninger Huis krijgen van hun corporatie een persoonlijk aanbod om gas te besparen.

Vragen? Neem contact op
Heeft u vragen en wilt u meer informatie? Bezoek een van de informatiemarkten op zaterdag 13 of woensdag 17 november of neem contact met ons op via 06 – 21 92 24 27 of stuur uw vraag naar info@nieuwborgen.net.

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Bent u benieuwd hoe inwoners in Nieuwolda en Wagenborgen bezig zijn met gas besparen? Of wilt u gewoon weten wat er bij Nieuwborgen.net speelt? U leest het in de meest recente editie van onze nieuwsbrief (met deze link downloadt u de nieuwsbrief als pdf-bestand). Mist...

Lees meer
Workshops koken op inductie

Workshops koken op inductie

Vlak voor de kerst konden huurders van Woonstichting Groninger Huis in Nieuwolda en Wagenborgen deelnemen aan enkele goed bezochte kookworkshops. De deelnemers aan de workshops konden kennismaken met inductiekoken. In beide dorpen kunnen huurders van Woonstichting...

Lees meer