Workshops koken op inductie

januari 10, 2023

Vlak voor de kerst konden huurders van Woonstichting Groninger Huis in Nieuwolda en Wagenborgen deelnemen aan enkele goed bezochte kookworkshops. De deelnemers aan de workshops konden kennismaken met inductiekoken. In beide dorpen kunnen huurders van Woonstichting Groninger Huis later dit jaar namelijk overstappen van koken op aardgas naar inductiekoken. De workshops waren niet alleen een kennismaking met inductiekoken. Het waren ook een paar gezellige middagen met buren en kennissen.

Koken op inductie

Een inductiekookplaat werkt op stroom en maakt gebruik van magnetische velden. De bodem van een inductiepan wordt in zo’n magnetisch veld warm. De kookplaat zelf wordt dus niet warm, behalve door de warmte van de pan zelf. Inductie werkt alleen bij pannen met een platte metalen bodem.

Kookworkshops inductie in 2023

Dit jaar organiseren we nog een aantal kookworkshops. Zodra bekend is wanneer, dan ontvangen huurders van Groninger Huis hierover bericht.

Gas besparen

Door te koken op inductie bespaar je op aardgas. Nieuwborgen.net gaat later dit jaar daarom huurders van Groninger Huis de mogelijkheid geven om over te stappen op inductie, inclusief een bon voor een aantal nieuwe pannen. We werken op dit moment nog aan de laatste details. Daarnaast willen we deze huurders ook helpen met tochtproblemen en het inregelen van de cv- installatie. Zodra alles rond is, ontvangen huurders van Groninger Huis hierover per post bericht.

Gerelateerde berichten

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Vanaf maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari kunnen inwoners van Nieuwolda hulp krijgen om energie te besparen. Het project Oldambt Verwarmt bezoekt in die periode het dorp. Tijdens deze Waarmteweek kunt u te weten komen welke mogelijkheden u heeft om...

Lees meer