Wat vraagt men tijdens het spreekuur in de Waarmtebus?

februari 22, 2022

Het is inmiddels al een bekend begrip geworden in beide dorpen: de Waarmtebus. Iedere donderdag ‘bemannen’ Koos en Abel de bus, op een van de twee vaste plekken. In de even weken staan ze in Nieuwolda en in de oneven weken kan men in Wagenborgen de bus bezoeken.   

Koos: “Tijdens het spreekuur bezoeken inwoners de bus met diverse vragen. Zo willen ze bijvoorbeeld graag meer informatie over welke zaken wel en niet binnen de regeling vallen. Of men komt met vragen over groen gas. Dan vertellen we wat dat inhoudt, maar leggen ook uit dat men niet verplicht is om straks over te stappen op groen gas. Een andere keer helpen we een inwoner bij de Padwiezer, bijvoorbeeld als het uploaden van facturen niet helemaal lukt. Dan doen we dat voor hen.”

Koos Waarmtebus

“Het is hartstikke leuk werk,” vervolgt Koos. “We zien dat het persoonlijke contact voor de inwoners het prettigst is. En we vinden dat ook ontzettend leuk, omdat je direct op iemands persoonlijke situatie in kan gaan en de juiste hulp kan bieden. Soms stapt iemand de bus binnen die nog iets uit wil zoeken voor de Bespaartas. Een ander moment komt iemand met meer technische vragen. Wat is nu beter, een warmtepomp of een hybride warmtepomp? En als de spouwmuur bij de bouw van het huis is geïsoleerd maar men merkt dat het na een aantal jaren is afgezakt, heeft het dan zin om nu de muren te isoleren? Ook komen mensen langs voor het maken van een afspraak voor een Wat-is-Wijs Advies. Bij al die vragen kunnen we mensen direct helpen. En als we het antwoord niet zelf hebben, dan zorgen we ervoor dat men dat wel snel krijgt.”

“Inwoners weten ons nu goed te vinden. Vanochtend belde er nog een mevrouw: ‘Jullie staan straks zeker weer om 14.00 in Wagenborgen?’. Dat maakt de Waarmtebus tot een groot succes. Het is herkenbaar en men weet nu gewoon dat we er staan”, sluit een enthousiaste Koos af.

Wilt u ook de Waarmtebus bezoeken?
De Waarmtebus staat iedere donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur in:

  • Nieuwolda, parkeerplaats ’t Trefpunt in de even weken;
  • Wagenborgen, tegenover de Petruskerk in de oneven weken.

Gerelateerde berichten

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Vanaf maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari kunnen inwoners van Nieuwolda hulp krijgen om energie te besparen. Het project Oldambt Verwarmt bezoekt in die periode het dorp. Tijdens deze Waarmteweek kunt u te weten komen welke mogelijkheden u heeft om...

Lees meer