Wat heeft Nieuwborgen.net tot nu toe bereikt?

januari 11, 2022

Nieuwborgen.net is ongeveer een jaar bezig om inwoners te helpen met het nemen van gasbesparende maatregelen. Wat hebben we in dat jaar bereikt? We hebben de cijfers voor u op een rij gezet.

Wat is er mogelijk?
Vanaf januari 2021 kunt u als inwoner van Nieuwolda en Wagenborgen een Bespaartas aanvragen bij Nieuwborgen. In totaal 370 inwoners hebben hier in middels gebruik van gemaakt. De Verkenners zijn in het voorjaar van 2021 gestart. En vanaf 15 september vorig jaar kunnen alle huiseigenaren een vergoeding van maximaal 5.000 krijgen om gasbesparende maatregelen te nemen. In totaal heeft ongeveer een derde van de huiseigenaren op de een of andere manier contact met ons opgenomen.

Resultaten Nieuwborgen.net 2021Adviezen
Tot half december hebben 223 huiseigenaren een gratis ‘Wat-is-Wijs+ Advies’ aangevraagd. Bij 151 van hen is de huisadviseur al langs geweest. De rest staat ingepland. De huisadviseur geeft aan welke maatregelen de huiseigenaar kan nemen om gas te besparen, zoals HR++ glas of een (hybride) warmtepomp.

Vergoeding voor maatregelen
Voor deze maatregelen kunnen huiseigenaren een vergoeding ontvangen. Nieuwborgen.net vergoedt de helft tot maximaal 5.000 euro per koopwoning. Tot half december hebben 204 huiseigenaren samen een vergoeding van in totaal bijna 370.000 euro ontvangen. Er zijn 42 huiseigenaren die al meer dan 4.000 euro aan vergoeding hebben gekregen.

Bijna een kwart van de huiseigenaren vraagt een vergoeding aan voor HR++ glas. Een op de tien wil graag een vergoeding voor een inductie kooktoestel. Ook voor vloerisolatie, dakisolatie en warmtepompen worden veel vergoedingen aangevraagd.

Hulp bij aanvragen subsidie ‘Verduurzaming en verbetering Groningen’
Vanaf 10 januari kunnen bepaalde huiseigenaren die niet in de versterking zitten weer een vergoeding bij SNN aanvragen. Omdat dit best ingewikkeld kan zijn, heeft het team van Nieuwborgen.net besloten om deze inwoners hierbij te helpen. In totaal hebben 42 inwoners uit beide dorpen hiervan gebruik gemaakt.

Gerelateerde berichten

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Vanaf maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari kunnen inwoners van Nieuwolda hulp krijgen om energie te besparen. Het project Oldambt Verwarmt bezoekt in die periode het dorp. Tijdens deze Waarmteweek kunt u te weten komen welke mogelijkheden u heeft om...

Lees meer