Tips om gas te besparen van ‘Zet ook de knop om’

mei 25, 2022

De prijs van energie is hoog. Met een paar simpele tips kunt u tot wel honderden euro per jaar op gas besparen. Het rijk heeft voor de campagne ‘Zet ook de knop om’ een aantal tips voor u op een rij gezet. Bijvoorbeeld de tip om uw thermostaat op maximaal 19 graden te zetten. Of maximaal 5 minuten te douchen.

Een huishouden dat in een rijtjeshuis woont en nog nergens op let, kan met deze tips gemiddeld 1340 euro besparen. De meeste huishoudens passen wel enkele tips toe, maar niet allemaal en niet altijd. Per tip geeft de website aan wat het u oplevert.

Bespaartas

Daarnaast kunt u ook met een aantal kleine artikelen al veel bereiken. Inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen kunnen deze kleine artikelen nog steeds gratis ontvangen door de Bespaartas aan te vragen. U vraagt de Bespaartas aan op onze website of in de Waarmtebus tijdens het spreekuur. Bent u uw code kwijt? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer doen?

Wilt u meer gas besparen door grotere maatregelen te nemen in uw woning? Vraag dan een gratis Wat-is-Wijs+ advies aan. Een van onze huisadviseurs komt dan bij u langs. De huisadviseur adviseert welke maatregelen voor u en uw woning het meeste opleveren. En waar u hiervoor vergoedingen voor kunt krijgen. Zo is er in totaal voor iedere koopwoning in Nieuwolda en Wagenborgen een bedrag van 5.000 euro beschikbaar voor gasbesparende maatregelen.

Bedrijven en organisaties

Ook bedrijven en organisaties kunnen een steentje bijdragen. Op zetookdeknopom.nl/bedrijven staan hiervoor verschillende tips. Bent u in het bezit van een gebouw zonder woonbestemming en wilt u meer gas besparen? Dan kunt u daarvoor mogelijk een vergoeding krijgen. Op nieuwborgen.net/niet-woningen leest u daarover meer.

Zet ook de knop om

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwsbrief mei 2022

Bent u benieuwd hoe inwoners in Nieuwolda en Wagenborgen bezig zijn met gas besparen? Of wilt u gewoon weten wat er bij Nieuwborgen.net speelt? U leest het in onze twaalfde nieuwsbrief (met deze link downloadt u de nieuwsbrief als pdf-bestand). Mist u nog onderwerpen?...

Lees meer
Bedankt voor uw komst!

Bedankt voor uw komst!

Zaterdag 14 mei was het zover. Feest voor inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen omdat zij 'Goud bezig' zijn met gas besparen. Gasbesparing Tot en met 2021 is er in beide dorpen al meer dan 10% gas bespaard. En daar komt nog meer bij. Want vanaf september 2021 hebben...

Lees meer