Tips om gas te besparen van ‘Zet ook de knop om’

mei 25, 2022

De prijs van energie is hoog. Met een paar simpele tips kunt u tot wel honderden euro per jaar op gas besparen. Het rijk heeft voor de campagne ‘Zet ook de knop om’ een aantal tips voor u op een rij gezet. Bijvoorbeeld de tip om uw thermostaat op maximaal 19 graden te zetten. Of maximaal 5 minuten te douchen.

Een huishouden dat in een rijtjeshuis woont en nog nergens op let, kan met deze tips gemiddeld 1340 euro besparen. De meeste huishoudens passen wel enkele tips toe, maar niet allemaal en niet altijd. Per tip geeft de website aan wat het u oplevert.

Bespaartas

Daarnaast kunt u ook met een aantal kleine artikelen al veel bereiken. Inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen kunnen deze kleine artikelen nog steeds gratis ontvangen door de Bespaartas aan te vragen. U vraagt de Bespaartas aan op onze website of in de Waarmtebus tijdens het spreekuur. Bent u uw code kwijt? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer doen?

Wilt u meer gas besparen door grotere maatregelen te nemen in uw woning? Vraag dan een gratis Wat-is-Wijs+ advies aan. Een van onze huisadviseurs komt dan bij u langs. De huisadviseur adviseert welke maatregelen voor u en uw woning het meeste opleveren. En waar u hiervoor vergoedingen voor kunt krijgen. Zo is er in totaal voor iedere koopwoning in Nieuwolda en Wagenborgen een bedrag van 5.000 euro beschikbaar voor gasbesparende maatregelen.

Bedrijven en organisaties

Ook bedrijven en organisaties kunnen een steentje bijdragen. Op zetookdeknopom.nl/bedrijven staan hiervoor verschillende tips. Bent u in het bezit van een gebouw zonder woonbestemming en wilt u meer gas besparen? Dan kunt u daarvoor mogelijk een vergoeding krijgen. Op nieuwborgen.net/niet-woningen leest u daarover meer.

Zet ook de knop om

Gerelateerde berichten

Samen inductie koken in februari

Samen inductie koken in februari

In februari heeft Nieuwborgen.net twee extra workshops inductie koken gegeven met chef-kok Marcel van der Schaaf. De enthousiaste deelnemers maakten kennis met inductie koken door samen een heerlijke maaltijd te maken. Op het menu stonden mosterdsoep, saté met...

Lees meer
Besparen door uw cv-installatie te verbeteren

Besparen door uw cv-installatie te verbeteren

Door uw cv-installatie op een aantal punten te verbeteren, verbruikt u minder gas. Het gaat om het verlagen van de ‘aanvoertemperatuur’ in de cv-ketel, het inregelen van de cv-installatie en het installeren van een klokthermostaat. Wat deze aanpassingen precies...

Lees meer