Haal maximaal voordeel uit alle vergoedingen

oktober 25, 2021

Er zijn verschillende vergoedingen mogelijk als je als huiseigenaar in Nieuwolda en Wagenborgen gas wilt besparen. Er is de landelijke vergoeding van de ISDE, de vergoeding via de Padwiezer van Nieuwborgen.net en de vergoeding vanuit het versterkingsprogramma van de NCG. In dit artikel leggen we een en ander uit. U kunt altijd bij ons aankloppen voor advies en hulp. Kom daarvoor langs op ons spreekuur of neem contact met ons op.

Best ingewikkeld, want wat vraag je nu waar aan om er zo veel mogelijk voordeel uit te halen? We kijken graag samen met u hoe u het meeste voordeel haalt uit al deze vergoedingen. In onderstaand voorbeeld leggen we dit uit. We laten een heleboel details weg, om het zo eenvoudig mogelijk te houden. Stel dat u ervoor kiest om:
–    De vloer te isoleren voor een oppervlakte van 60 m2 voor € 1.500;
–    De spouwmuur te isoleren voor een oppervlakte van 77 m2 voor € 1.155;
–    HR++ glas te plaatsen voor voor een raamoppervlakte van 21 m2 voor € 3.990;

Voor al deze maatregelen kunt u een vergoeding aanvragen via de ISDE-regeling. Dit is een regeling van het Rijk waarmee woningeigenaren een vergoeding kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld een zonneboiler, een (hybride) warmtepomp of isolatiemaatregelen. Ook kunt u bij Nieuwborgen.net de helft van de kosten vergoed krijgen. Als u gebruik kunt maken van de vergoedingsregeling vanuit het versterkingsprogramma van de NCG kunt u tot slot het resterende deel aanvragen bij het SNN. In onderstaande tabel leest u wat u waar in dit voorbeeld vergoed kunt krijgen.

De woningeigenaar bespaart met de maatregelen 450 m3 gas per jaar. Bij een gasprijs van 80 cent per kuub, scheelt dat 360 euro per jaar. En de prijs voor gas is de afgelopen tijd nog veel verder gestegen. Wilt u weten wat u precies kunt besparen? Vraag dan een gratis Wat-is-Wijs+ Advies aan.Het restbedrag (rechtsonder) zou u dan nog zelf moeten betalen. Dit bedrag kunt u mogelijk nog (deels) vergoed krijgen vanuit het Versterkingsprogramma via het SNN. Hoeveel dat precies is, hangt af van hoeveel u heeft aangevraagd en of u aanmerking komt voor deze regeling. Meer informatie over deze vergoeding vindt u op de website van het SNN. Het is dus in dit voorbeeld mogelijk om een groot deel (tot alles) van de kosten vergoed te krijgen.

Waarom deze volgorde?
In deze berekening gaan wij eerst uit van de vergoedingen van het ISDE en Nieuwborgen.net (Padwiezer). Bij de ISDE moet u namelijk minimaal twee maatregelen uitvoeren. Als u de eerste twee maatregelen al helemaal laat vergoeden vanuit het Versterkingsprogramma, dan kunt u die niet meer bij het ISDE aanvragen. Dan blijft er van de drie maatregelen nog maar één maatregel over voor het ISDE. U voldoet dan niet meer aan de eis van twee maatregelen en mist dan de boot. Daarnaast is de vergoeding vanuit het Versterkingsprogramma van de SNN het meest breed inzetbaar. Fijn om dat potje dan als laatste in te zetten, want dan houdt u daarvan meer over voor andere zaken.

Het gaat hier vooral om de berekening van de vergoedingen: welk bedrag vraagt u waar aan? Dit betekent weer niet dat u de vergoedingen ook in deze volgorde moet aanvragen. De ISDE-vergoeding kunt u namelijk pas aanvragen nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Bij de andere twee vergoedingen kunt u deze vooraf aanvragen.

Disclaimer:
Bovenstaande berekening is een voorbeeld. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Bent u benieuwd wat u kunt besparen? Vraag dan een gratis Wat-is-Wijs+ Advies aan.

Lees ook: ‘Gas besparen was nog nooit zo voordelig’

Gerelateerde berichten

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Vanaf maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari kunnen inwoners van Nieuwolda hulp krijgen om energie te besparen. Het project Oldambt Verwarmt bezoekt in die periode het dorp. Tijdens deze Waarmteweek kunt u te weten komen welke mogelijkheden u heeft om...

Lees meer