Goud Doan!

september 15, 2022

Het afgelopen jaar zijn woningeigenaren en bedrijven in Nieuwolda en Wagenborgen druk bezig geweest om gas te besparen. Voor de periode van 15 september 2021 tot en met 14 september 2022 was er vanuit Nieuwborgen.net hiervoor 1,5 miljoen euro beschikbaar. Inwoners hebben maar liefst dit hele bedrag (en zelfs meer) aangevraagd en toegekend gekregen! Kortom: Goud doan!

506 adressen besparen gas

De Padwiezer gaf woningeigenaren en bedrijven vanaf 15 september vorig jaar de mogelijkheid een vergoeding aan te vragen voor gasbesparende maatregelen. In totaal is voor 506 adressen een vergoeding gegeven. Gemiddeld gaat het dan om ongeveer 3.000 euro per adres. De maatregel die men het vaakst neemt, is het laten plaatsen van HR++ glas.

Verwachte besparing

We schatten dat voor iedere euro vergoeding die wij uitkeren ongeveer 2,70 euro wordt uitgegeven aan gasbesparende maatregelen. De 1,5 miljoen euro die wij aan vergoeding hebben gegeven, zorgen dus voor zo’n 4 miljoen euro aan investeringen. Een topbedrag waarmee in beide dorpen heel veel gas bespaard gaat worden. We verwachten dat daarmee het gasgebruik met ongeveer een derde wordt teruggebracht.

Huurwoningen

De woningcorporatie gaat alle huurwoningen in Wagenborgen en Nieuwolda de komende jaren verduurzamen. Vanuit Nieuwborgen.net kunnen huurders binnenkort ook overschakelen op inductiekoken en gebruik maken van het Comfortteam. Dit team helpt om tocht aan te pakken en de cv installatie beter in te stellen. Daarover verderop in deze nieuwsbrief meer.

Goud doan

Goud doan! Feest

Dus petje af voor dit prachtige resultaat! Om de Padwiezer feestelijk af te sluiten, organiseren we daarom dit najaar nog een keer een feest. U ontvangt hiervoor nog een officiële uitnodigingskaart.

Toekomst

We zijn op dit moment aan het onderzoeken wat we hierna gaan doen. Zodra hierover meer bekend is, dan hoort u dat van ons.

Gerelateerde berichten

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Vanaf maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari kunnen inwoners van Nieuwolda hulp krijgen om energie te besparen. Het project Oldambt Verwarmt bezoekt in die periode het dorp. Tijdens deze Waarmteweek kunt u te weten komen welke mogelijkheden u heeft om...

Lees meer