Goud Doan!

september 15, 2022

Het afgelopen jaar zijn woningeigenaren en bedrijven in Nieuwolda en Wagenborgen druk bezig geweest om gas te besparen. Voor de periode van 15 september 2021 tot en met 14 september 2022 was er vanuit Nieuwborgen.net hiervoor 1,5 miljoen euro beschikbaar. Inwoners hebben maar liefst dit hele bedrag (en zelfs meer) aangevraagd en toegekend gekregen! Kortom: Goud doan!

506 adressen besparen gas

De Padwiezer gaf woningeigenaren en bedrijven vanaf 15 september vorig jaar de mogelijkheid een vergoeding aan te vragen voor gasbesparende maatregelen. In totaal is voor 506 adressen een vergoeding gegeven. Gemiddeld gaat het dan om ongeveer 3.000 euro per adres. De maatregel die men het vaakst neemt, is het laten plaatsen van HR++ glas.

Verwachte besparing

We schatten dat voor iedere euro vergoeding die wij uitkeren ongeveer 2,70 euro wordt uitgegeven aan gasbesparende maatregelen. De 1,5 miljoen euro die wij aan vergoeding hebben gegeven, zorgen dus voor zo’n 4 miljoen euro aan investeringen. Een topbedrag waarmee in beide dorpen heel veel gas bespaard gaat worden. We verwachten dat daarmee het gasgebruik met ongeveer een derde wordt teruggebracht.

Huurwoningen

De woningcorporatie gaat alle huurwoningen in Wagenborgen en Nieuwolda de komende jaren verduurzamen. Vanuit Nieuwborgen.net kunnen huurders binnenkort ook overschakelen op inductiekoken en gebruik maken van het Comfortteam. Dit team helpt om tocht aan te pakken en de cv installatie beter in te stellen. Daarover verderop in deze nieuwsbrief meer.

Goud doan

Goud doan! Feest

Dus petje af voor dit prachtige resultaat! Om de Padwiezer feestelijk af te sluiten, organiseren we daarom dit najaar nog een keer een feest. U ontvangt hiervoor nog een officiële uitnodigingskaart.

Toekomst

We zijn op dit moment aan het onderzoeken wat we hierna gaan doen. Zodra hierover meer bekend is, dan hoort u dat van ons.

Gerelateerde berichten

Van spreekuur in Waarmtebus naar huisbezoek op afspraak

Van spreekuur in Waarmtebus naar huisbezoek op afspraak

Het aantal bezoekers dat tijdens het inloopspreekuur in de Waarmtebus komt, is op dit moment laag. We hebben daarom besloten geen inloopspreekuur meer te houden, maar over te stappen op een huisbezoek op afspraak.Het maken van een bezoek op afspraak is eenvoudig. U...

Lees meer
Hoe staat het ervoor met de biovergister?

Hoe staat het ervoor met de biovergister?

Bij de biovergister van Deeterink wordt hard gewerkt om groen gas te gaan maken in plaats van groene stroom. Het is een tijdje stil geweest als het gaat over groen gas, maar achter de schermen gebeurt er veel. Hieronder leest u wat de huidige situatie is. Naast gas...

Lees meer