Feest Nieuwborgen.net in Wagenborgen druk bezocht

november 07, 2022

Op zaterdag 5 november organiseerde Nieuwborgen.net een feest voor inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen ter afsluiting van de Padwiezer regeling voor huiseigenaren. De inwoners van beide dorpen hebben zich de afgelopen tijd enorm ingezet om gas te besparen en dit was een grote pluim waard. Het feest werd druk bezocht.

Voor de start van het feest ging het straatorkest Laif! van muziekvereniging In Corpore met de Waarmtebus door Wagenborgen om mensen te herinneren aan het feest. En dat heeft gewerkt. Veel inwoners kwamen op het feest af. Er was een foodtruck, een springkasteel voor de kinderen, prachtige Ierse muziek van de Highland Sell Outs en informatie voor inwoners om nog meer gas te besparen. Tot slot werd de kleine rommelmarkt druk bezocht.

Tekst gaat verder onder de foto’s en video.

Energie besparen

Wethouders Jan Menninga (Eemsdelta), Jurrie Nieboer (Oldambt) en Laura Broekhuizen (Woonstichting Groninger Huis) spraken aan het begin van de middag de aanwezige inwoners toe. Zij gaven aan dat energiebesparing door de huidige omstandigheden steeds belangrijker wordt. Woonstichting Groninger Huis gaat daarom al hun huurwoningen in beide dorpen energiezuiniger maken. Beide gemeenten willen ook buiten Nieuwolda en Wagenborgen meer mensen helpen met energie besparen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bestuurders aan het woord

Wachtlijst

De Padwiezer regeling liep officieel op 14 september 2022 af. In totaal was er 1,5 miljoen euro voor deze regeling beschikbaar. Op 14 augustus was dit bedrag al aangevraagd en uitgekeerd. Pandeigenaren die tussen 14 augustus en 14 september nog een aanvraag indienden, kwamen op de wachtlijst. Beide wethouders gaven tijdens het feest aan dat ze hun best gaan doen om hen alsnog te helpen.

Gerelateerde berichten

Van spreekuur in Waarmtebus naar huisbezoek op afspraak

Van spreekuur in Waarmtebus naar huisbezoek op afspraak

Het aantal bezoekers dat tijdens het inloopspreekuur in de Waarmtebus komt, is op dit moment laag. We hebben daarom besloten geen inloopspreekuur meer te houden, maar over te stappen op een huisbezoek op afspraak.Het maken van een bezoek op afspraak is eenvoudig. U...

Lees meer
Hoe staat het ervoor met de biovergister?

Hoe staat het ervoor met de biovergister?

Bij de biovergister van Deeterink wordt hard gewerkt om groen gas te gaan maken in plaats van groene stroom. Het is een tijdje stil geweest als het gaat over groen gas, maar achter de schermen gebeurt er veel. Hieronder leest u wat de huidige situatie is. Naast gas...

Lees meer