Feest Nieuwborgen.net in Wagenborgen druk bezocht

november 07, 2022

Op zaterdag 5 november organiseerde Nieuwborgen.net een feest voor inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen ter afsluiting van de Padwiezer regeling voor huiseigenaren. De inwoners van beide dorpen hebben zich de afgelopen tijd enorm ingezet om gas te besparen en dit was een grote pluim waard. Het feest werd druk bezocht.

Voor de start van het feest ging het straatorkest Laif! van muziekvereniging In Corpore met de Waarmtebus door Wagenborgen om mensen te herinneren aan het feest. En dat heeft gewerkt. Veel inwoners kwamen op het feest af. Er was een foodtruck, een springkasteel voor de kinderen, prachtige Ierse muziek van de Highland Sell Outs en informatie voor inwoners om nog meer gas te besparen. Tot slot werd de kleine rommelmarkt druk bezocht.

Tekst gaat verder onder de foto’s en video.

Energie besparen

Wethouders Jan Menninga (Eemsdelta), Jurrie Nieboer (Oldambt) en Laura Broekhuizen (Woonstichting Groninger Huis) spraken aan het begin van de middag de aanwezige inwoners toe. Zij gaven aan dat energiebesparing door de huidige omstandigheden steeds belangrijker wordt. Woonstichting Groninger Huis gaat daarom al hun huurwoningen in beide dorpen energiezuiniger maken. Beide gemeenten willen ook buiten Nieuwolda en Wagenborgen meer mensen helpen met energie besparen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bestuurders aan het woord

Wachtlijst

De Padwiezer regeling liep officieel op 14 september 2022 af. In totaal was er 1,5 miljoen euro voor deze regeling beschikbaar. Op 14 augustus was dit bedrag al aangevraagd en uitgekeerd. Pandeigenaren die tussen 14 augustus en 14 september nog een aanvraag indienden, kwamen op de wachtlijst. Beide wethouders gaven tijdens het feest aan dat ze hun best gaan doen om hen alsnog te helpen.

Gerelateerde berichten

Het wachten is op de warmtepomp

Het wachten is op de warmtepomp

Bij Bertha en Roelf Kloppenborg struikelen we bijna over het kleine elektrische kacheltje in de keuken. “Ja, het is nog even behelpen“, vertelt Roelf. “De levertijd van de warmtepomp duurt wat langer dan verwacht. Hopelijk is deze er in de loop van komend voorjaar....

Lees meer
Nieuwsbrief november 2022

Nieuwsbrief november 2022

Bent u benieuwd hoe inwoners in Nieuwolda en Wagenborgen bezig zijn met gas besparen? Of wilt u gewoon weten wat er bij Nieuwborgen.net speelt? U leest het in de meest recente editie van onze nieuwsbrief (met deze link downloadt u de nieuwsbrief als pdf-bestand). Mist...

Lees meer