Bedankt voor uw komst!

mei 17, 2022

Zaterdag 14 mei was het zover. Feest voor inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen omdat zij ‘Goud bezig’ zijn met gas besparen.

Gasbesparing

Tot en met 2021 is er in beide dorpen al meer dan 10% gas bespaard. En daar komt nog meer bij. Want vanaf september 2021 hebben we ook al meer dan een miljoen euro aan vergoedingen uitgekeerd om nog meer gas te besparen. Dus petje af voor u! Want u moet het uiteindelijk doen.

Feest

En daarom hebben we op 14 mei een feest voor u georganiseerd. Inwoners van beide dorpen konden genieten van muziek van ‘Time Flies Music’, een barbecue, hapjes, drankjes en activiteiten voor de kinderen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bestuurders spreken de inwoners toe

Goud bezig!

De aanwezige bestuurders spraken ’s middags de inwoners toe. Wethouder Jurrie Nieboer van de gemeente Oldambt feliciteerde alle inwoners met het behaalde resultaat. Nieboer: “We zijn enorm trots dat beide dorpen op deze manier een bijdrage leveren om te stoppen met aardgas. En we verwachten dat we samen nog veel meer gas gaan besparen. Kortom, men is goud bezig!”.

Directeur-bestuurder van Woonstichting Groninger Huis, Laura Broekhuizen, vertelde over de plannen voor hun huurders in beide dorpen: “Gemiddeld gaan de woningen van Groninger Huis in Nieuwolda en Wagenborgen naar label B. Dat betekent voor onze huurders in beide dorpen een flinke besparing op gas en dus ook in de portemonnee. Want ook voor onze huurders hakken de huidige gasprijzen er stevig in.”

Wethouder Jan Menninga van de gemeente Eemsdelta bedankte de Koplopers voor de al geleverde inzet in de afgelopen jaren. Menninga: “De Koplopers zijn de inwoners die met het project meedenken. Dat doen zij al twee jaar met veel inzet en betrokkenheid. En dat vinden we geweldig. We luisteren goed naar die input en nemen het mee in de plannen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De aanwezige koplopers ontvingen een bloemetje als dank voor alle inzet

Ook feest in najaar

Het feest vond in Nieuwolda plaats voor alle inwoners van zowel Nieuwolda als Wagenborgen. Na de zomer wil Nieuwborgen.net nog een feest organiseren, maar dan in Wagenborgen. Vanzelfsprekend is ook dan weer iedereen welkom.

Gerelateerde berichten

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Waarmteweek van Oldambt Verwarmt in Nieuwolda

Vanaf maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari kunnen inwoners van Nieuwolda hulp krijgen om energie te besparen. Het project Oldambt Verwarmt bezoekt in die periode het dorp. Tijdens deze Waarmteweek kunt u te weten komen welke mogelijkheden u heeft om...

Lees meer